Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

MÄ EN HALUU YLIOPPILAAKSI

9/6/12

MÄ EN HALUU YLIOPPILAAKSI

version1

Tänään oli enkun preliminäärin kuunteluosa, viime kevään 2012 kuuntelu. Se meni paljon huonommin ku luulin/toivoin ja nyt masentaaaaaaaaaa. Voi olla et mä jännitin jo pelkästään tota tilannetta ja siks meni normaalia huonommin, mut toi oli kyllä vaikeempi ku mikään tähän asti tehdyistä harjotuskuunteluista! Tosi kivaa lähtee tällasella epävarmalla fiiliksellä maanantaina ihan oikeeseen kuunteluun ja vääntää sen jälkeen vielä preli loppuun, jos nekin menee ihan penkin alle niin mä lupaan hautautua sängyn pohjalle ja nukkua koko kirjotusten ohi. Voinko pliis palata takas sinne parin vuoden taakse ykköselle?
Huomenna me lähdetään huristelemaan pitkästä aikaa kohti Oulua, mennään sinne viikonlopun viettoon ja pakoon tätä stressin (lue: vitutuksen) alle hautautumista. Ihanaa vaihtaa maisemaa vähäks aikaa ja yrittää olla murehtimasta näitä ylppäreitä koko ajan.

Sellasta tänään, toivottavasti teidän prelit menee/on menneet paremmin ku näytön tällä puolella ja onnea kirjotuksiin kaikille, joilla ne on nyt parin päivän päästä edessä!

74 Comments:

Blogger Cecilia said...

Hyvin ne menee! Tsemppiä :-) ihana asu.

http://guabk.blogspot.fi/

18:49  
Anonymous Anonymous said...

keväällä saat sitte huokassa helpotuksesta, ku kaikki on ohi! :)

18:49  
Blogger Annika said...

Jep! Tuntuu et siihen on vaan niiin kauan ja niin paljon työtä edessä.. Mul on ollu jo tosi varma olo tänki yo:n kaa mut ton tänpäiväsen kuuntelun jälkeen iski masennus :-(

18:53  
Anonymous Anonymous said...

piristykses; jos minä joka selvisin juuri tuosta 2012 kevään enkun yosta ja sain samantien opiskelupaikanki haluamastani korkeakoulusta, ni eiköhän sullaki hyvin käy, kuhan uskot ittees! (: tää varmaa turhauttaa ku sanon näin mut ei oikeesti kantsi jännittää sitä koetta, koska yleensä se jännitys tuo paineita jotka heti huonontaa suoritust. tsemppii sulle, hyvin se menee!

18:54  
Anonymous Anonymous said...

sun kengät :DDDDDDDDDDDDDD onko tää joku läppä vai käytitkö noita oikeesti :D:D:DDDDDDDDDDDD ? ei pahalla mutta jos tää oli vitsi nii nauran ainaki iha maha kippuras XDD

18:54  
Anonymous Anonymous said...

Millasta arvosanaa tavoittelet?:) Enkusta ja näin ylipäätään muistakin ylppäreistä!

18:56  
Blogger emma said...

haha, ite oon ykkönen ja tuntuu jo nyt rankalta et mitenköhän selviän ylppäreihin asti?:D mut hei tsemppejä sulle:) ps. sun blogi näyttää paljon kivemmalta tän uudistuksen jälkeen!

18:56  
Blogger Annika said...

Kyllä käytän, noi on mun lemppari syyskengät mutta kiva jos sait hyvät naurut, toisten päivää on aina mukava piristää! :-)

18:56  
Blogger Annika said...

I know, se just pelottaakin et jännitys pilaa sen koko suorituksen.. toivotaan että pystyn pitämään pään kylmänä! :-)

18:58  
Blogger karoliina said...

Musta noi sun kegät on tosi ihanat! Muutenkin kiva asu:---)

18:59  
Blogger juuli said...

älä turhaan huolehdi tuosta kuunteluharjotuksesta :D itellä se meni kans silloin pari vuotta iihan penkin alle, mutta sain sitten oikeasta kuuntelusta tosi hyvät pisteet! :) Onnea kirjotuksiin sulle ymsymyms. ja söpö asu (taaas vaihteeksi!) :D

18:59  
Anonymous Jenni said...

Ajattelin omissa yo kokeissani että ne menee päin pyllyä. Joka kokeeseen mennessä otin kumminkin asenteen että "aattele jos saisit miljoonan siitä et onnistuisit tässä" Ja ihan oikeesti en tiiä auttokse mut meni yllättävän hyvin kun otin ton asenteen:D Sama mul on pädenny jossain korkeushyppy kisoissa yläasteella kun aattelin noin tein oman ennätykseni :DD haha

19:00  
Anonymous laura said...

ahahahha, ei hemmetti toi ano 18:54!! :DDDDDD ei luojaaaaaaa! saa kait ihmiset pukeutua miten haluaa ja mistä ite tykkää :-) tosi kiva asu, me gusta!

19:02  
Blogger Annika said...

Oon ihan suht hyvä enkussa ja jos oikee nappiin menis ni tavotteena ois E, mut ton kuuntelun jälkeen tuntuu siltä et kunhan ees M:n sais niin olisin enemmän ku tyytyväinen.. toivottavasti jännitys ei pilais kaikkea ja sattuis hyvät aiheet kohdalle! Ja muita ylppäreitä en oo vielä miettinyt :-)

19:02  
Anonymous Anonymous said...

paljon noista mainoksista tienaa? oon kauan aikaa miettiny tätä :-)

19:03  
Blogger Heidi said...

apuaaaa mä oon ykkösellä ja must tuntuu jo nyt etten tajuu mistää mitää.... ei näytä lupaavalta.. mutta siis KAMALAN PALJO ONNEE JA TSEMPPII! Kyl sä pystyt siihen! :-)

19:04  
Anonymous Anonymous said...

mistä noi sun kivat kengät on ? :) ihana asu, ihana tyttö ! <3

19:08  
Blogger Annika said...

Ne on Dinskosta tyyliin viime syksynä ostettu :-)

19:09  
Anonymous Anonymous said...

mistä toi tummanpunanen paita on? :)

19:11  
Anonymous jossu said...

Mulla vähä samat fiilikset just nyt ruotsin kanssa.... Viimenen kuunteluharjotuskerta meni huonommin ku koskaan ja mua vituttaa ja stressaa ja pelottaa ja ää. Eikä se auta et oon ollu kohta viikon kipee, mä en jaksa.............

19:16  
Blogger nnea said...

Muistat vaan rentoutua sitten oikeessa kuuntelussa, itsekin jännitin preliä vielä iha hirmusesti viime keväänä mutta varsinainen kuuntelu meni onneksi hyvin. Hirmuisesti vaan tsemppiä sinne ja aina voit keväällä yrittää korottaa jos ei nyt syksyllä mene ihan nappiin! Onnea kirjoutuksiin :)

19:23  
Blogger Salla said...

heippa sulle ja pikkuvinkkejä mitä oon saanu opeilta (itse oon samassa jamassa)
: pyri kuuntelun aikana ajattelemaan optimisistisesti ja jokaisen tauon jälkeen kuvittelet että ymmärrät ja osaat vastata oikein. et oo ylppäreissä yksin ja jos selviydyt kohtuu hyvin vaikeastakin kuuntelusta, tulee lähtöarvosanasi nousemaan:)
http://markkuperala.wordpress.com/yo-kirjoitukset/englannin-yo-kuunteluun-valmistautuminen-ja-kuuntelun-harjoitteleminen/ kannattaa lukea tuo, hyviä juttuja :)

19:24  
Anonymous Anonymous said...

Mulla oli kans toi kuuntelu tänään! Ne avot oli aika vaikeet ja se ihme gorilla juttu. Mut tsemppiä sit maanantaille! :-)

19:50  
Anonymous Anonymous said...

Musta on tosi ikävää miten suureks asiaks päivälukiossa nostetaan ylppärit. Kaikki noi tuhannet prelit ja harjotuskokeet abikurssit ja ihme hyysääminen, minkä ite näkisin vaan luovan lisää paineita eikä varmuutta omasta osaamisesta. Ite kävin iltalukion ja teki pahaa kun kaverit kerto miten huono omatunto niille tuli jos ne teki jotain muuta kun luki ennen kirjotuksia ja näki miten hirveesti ne stressas kirjotuksista - joiden jälkeen ne itki magnojaan tai suurin piirtein eximioitakin.
En oo mikään kovin tunnollinen kouluihminen koskaan ollut, vaan itelle mieluisissa aineissa pärjännyt ja silti kirjotin seittemällä aineella ns. l:n paperit, mitä en todellakaan mainosta vaikka nyt saattaakin kuulostaa siltä, mutta veikkaan et iso syy oli se että ei ollu mitään prelejä enkä käyny abikursseja, vaan kylmästi kirjotuksiin kai sit aika paljon pienemmillä paineilla. En tiedä tuleeko mun pointti tästä kuinka hyvin esille, mut haluan vaan tuoda esiin et kyseessä ei oo maailman suurin asia, vaikka koko lukio niihin ns. huipentuukin. Mut ois hyvä välillä tietosesti irrottaa itteään vähän ulkopuolelle kattelemaan asioita ja ehkä ottaa vähän rennommin. Ehkä se näkyis suorituksessakin?

19:53  
Anonymous Anonymous said...

I loooove your jacket :)

19:53  
Blogger Susanne said...

musta noi on tosi kivat kengät just! :)

19:54  
Anonymous Selina said...

voiks sanoo hyviä NETTIKAUPPOJA mistä löytää vaatteita :):)

PANIIIKKI!!

19:56  
Blogger Annika said...

H&M, Nelly.com, Bubbleroom, Oasap.com, Romwe.com etc etc, eiköhän niitä vaatteita löydä lähes kaikista nettikaupoista :-D

19:59  
Blogger nyna said...

Joo maanantaina saksan kuuntelut edessä ja alkaa tosiaanki tulla korvista jo ulos se kieli. Mun päässä pyörii vaan random saksankielisiä sanoja, ehkä on hyvä ottaa nyt nää pari päivää ennen kuunteluita totaalinen tauko kaikesta saksaan liittyvästä :D pelottaa kyllä aika perkeleesti...

20:28  
Blogger Anna Annabell said...

Nice look :)

20:30  
Anonymous Anonymous said...

Monta pistettä sait siitä kuuntelusta ja monta noin normaalisti? :-)

20:31  
Anonymous Anonymous said...

jos et haluu ylioppilaaks nii sinuna rupeisin joko malliks tai sitten yrittäsin tienata bloggaamisella =)!!

20:32  
Blogger Annika said...

Muutaman pisteen vajaa 70 ja yleensä vähintään yli 10 enemmän..

20:37  
Anonymous Anonymous said...

Älä stressaa! : ) Ei se niin vakavaa ole ja jos se koe menee penkin alle- so what! Sen voi aaaina uusia : )

20:40  
Anonymous Anonymous said...

Hei, onneks sulla on mahis kirjottaa uudestaan toi keväällä, me saattiin kirjottaa enkku vaan keväällä et sen minkä sait ni siihen sit sait olla tyytyväinen :D enkkua tulee harvoin luettua samalla tavalla ku jotai yhteiskuntaoppia vaikka, ni tuskin on edes paha kirjottaa uusiks (: mulla meni taas eka suomenkuuntelu (oon ruotsinkielisessä koulussa) niin paskasti ettei uskois sitä mun toiseks äidinkieleks .. E tuli kumminki ku sitte keskityin kirjallisissa kunnolla! (: kannattaa käyttää koko aika!
onnea vaa jatkoihi (:

20:47  
Blogger Sara said...

Voi ei meilläkin oli tänään just tuo kuuntelu, ja sain yli 20 pistettä vähemmän mitä normaalisti...:-D onneks mulla ei kuitenkaan oo enkkua vielä, tiistaina oottelis ruotsi!

20:59  
Blogger Emma said...

Apua, mulla nousee jo nyt pieni paniikki omista kirjotuksista vaikka vasta ekaa vuotta mennään, tsemppiä sulle kuitenki nyt! Varmasti on sua huonommat saaneet hyviä numeroita, tommonen ajattelu aina auttaa itteä ku alkaa pelottamaan:)

21:00  
Anonymous sofia said...

paljon paljon onnea sulle kirjotuksiin!:) toivotaan et menee kivasti! itteä kauhistuttaa nyt jo kun oon ykkösellä ja eka koeviikko tulossa pian...:D pitäis yrittää panostaa heti alusta ettei mee löysäilyks koko lukio..:-D

mutta peukut on pystyssä sulle! (y)

21:02  
Blogger part of us said...

sun hiukset on ihanat!!

21:24  
Anonymous mira said...

Huomaa kyllä taas ettei joillaki ole lainkaan tyylitajua muuta kuin perusteinimassaa, viitaten yhteen anoon täällä... upeet kengät ja upee annika :) hirveesti onnea ylppäreihi, muista tosiaa et voit aina uusia jos menee penkin alle!

21:24  
Anonymous Anonymous said...

Niin no mä kirjotin viime keväänä enkusta b:n vaikka prelistä sain kaks pistettä vaille m:n.. mut nyt uus yritys :) meinaatko sä korottaa enkkua jos ei mee nyt ekalla kerralla nappiin?

21:28  
Anonymous Anonymous said...

ruotsin kirjoituksissahan L:n voi saada jo kuuntelusta saaduilla 75 pisteellä, jolloin myös kirjallisessa kokeessa on varaa olla vähän virheitä. en tiedä onko enkun arvostelu yhtään samalla tasolla mutta päätinpähän tähän kuitenkin tämän faktan tunkaista! :-D

21:29  
Blogger Anni said...

Hyvin nuo kaikki kirjotukset menee! No worry. Ja sun kengät on ihanat :).

anninam.blogspot.com

21:31  
Anonymous Anonymous said...

voi vitsi mite ihana toi nahkatakki ! mistä oot ostanu sen?:-)

21:33  
Anonymous Anonymous said...

viime kevään matikas meiän prelin piti olla jo tosi vaikee "pitkän matikan tasoo" ni ei ollu kivaku sit matikan yo oliki viel vaikeempi.. sul ehkä toivon mukaa käy just toisin päin et prelit oli vaikeemmat ku tän vuoden koe ni sit se varmaa helpottaa siihen jännitykseeki ja muutenki rentouttaa koko koetilanteen ku tajuutki osaavas ne ihan helposti!:)
olipa epäselkee, mut mun vinkki kirjotuksii on et ota rennosti ja keskity vaa siihen tehtävää rauhas ja kunnol:)
Onnee ja tsemppii! pärjäät varmasti tosi hyvin:)

21:37  
Blogger maria said...

tsemppii paljo kirjotuksii, kuha et turhaa stressaile nii hyvin ne menee:)

21:47  
Anonymous Anonymous said...

Tiistaina on ruotsin kuuntelu.... Ja siis eiköhän ole kunnon biletys viikonloppu suunniteltuna. :D Ei ehkä niin hyvä idea, mutta pakko! Muutenkin on mennyt kotona paljon paremmin kuuntelut, kuin koulussa joten jes. Koulussa meinaan aina nukahtaa, enkä osaa keskittyä:D

22:10  
Blogger Annika said...

H&M:stä niinku esim viime postauksesta käy ilmi :-)

22:11  
Blogger Annika said...

Joo meinaan tottakai mut helpointahan ois jos jo ekalla kerralla menis suht nappiin! :-) En kyllä usko et menee, kun en tiiä yhtään millanen tilanne se tavallaan on, millanen koe on, ekankerran jännitys iskee yms.. mut aina saa toivoa!

22:12  
Anonymous Anonymous said...

Mullakin on tiistaina ruotsin kuuntelut ja tuntuu siltä, etten ikinä aikasemmin ois opiskellukaan koko kieltä sillä en osaa enää yhtään mitään.. :S eli ihan hiukkasen ahdistaa! kirjoitan myös terveystiedon ja oon molempia lukenu tosi huonosti ja aika loppuu nyt kyllä ihan kesken..

Mutta mullekin on monet sanonu että pitää vaan mennä tosi rauhassa sinne kokeeseen ja uskotella itelleen että kyllä sitä oikeesti osaa ja muistaa :) tsemiä sulle!

22:25  
Blogger Jenny said...

Itsellä edessä tiistaina ruotsin kuuntelu, huhhuh, se tulee menemään niin penkin alle! :( Olen kursseilla saanut yleensä kuunteluista pisteitä 70-80, mutta nyt abikurssilla kuunteluiden pistemäärät on ollu 40-60. ;_; Itkettää, tuun niin kusee ne ylppärit..

22:42  
Anonymous Anonymous said...

kirjotin itse englantia viime keväänä ja se kuuntelu oli ihan kamala... ei kyllä hyvä heilunu yo totarissa kesäkuun alussa :D mut nyt oon menossa kans maanantaina korottaan ja sanonpahan vaan että ei taida tulla kovin kummoista lopputulosta tälläkään kertaa.. mutta paljon tsemejä sulle kans kirjotuksiin! :) ja oot tosi kaunis ja noi vaatteet on myös kivan näköiset!

23:19  
Anonymous Anonymous said...

tsemiä! mulla alkaa äikän tekstitaidolla ens viikon perjantaina.... jatkuu yhtiksellä ja hissalla :s

23:20  
Blogger Jessika said...

Hei mä jouduin viime keväänä tekemään ton SUPERHYPER vaikeen kuuntelun ihan oikeesti! Voin kertoo ettei hyvin mennyt, ja opetkin oli sitä mieltä että oli harvinaisen vaikea kuuntlu! Varmasti on helpompi nyt! Tsemppii nyt kovasti!

01:07  
Anonymous Anonymous said...

pliis hei :----D

01:11  
Blogger A said...

Olin sanomassa ihan samaa kun pari muutakin, että olin itte kirjottamassa viime keväänä sen enkun ja odotukset oli korkeella mut joo ei se iha mennykkää nii. :D Mut tsemppiä sulle!:)

07:44  
Blogger Essi said...

Mun mielestä pitkän enkun kuuntelu oli just helppo viime keväänä! Oon aina ollu huono kuunteluissa (taino keskiverto, saanu jotain 40p yleensä) ja sitku oli näytön paikka ni pisteet huiteli kaheksassakymmenessä ! Eli älä masennu mistään prelistä tai mistään, itse yo-kokeessa voi tapahtua mitä tahansa :)

12:36  
Anonymous Anonymous said...

en vertais ruotsin (keskipitkän) ja englannin rajoja ollenkaan toisiinsa, keväällä ruotsissa L:n raja 251 ja englannissa 272.. Mut ei siitä kannata stressata, hyvin sulla varmasti menee kirjotukset :-)

12:38  
Blogger Noora said...

Kiva asu! Ja ei kannata masentua etukäteen tuloksista, monesti voi mennä paremmin kun ite uskoikaan :)

13:50  
Blogger Laura said...

se viime kevään kuuntelu oliki haastava ku niin lyhyet ne tauot ja muut mut hei, itekki sain alle 80 pistettä siitä ja silti kirjotin E:n ihan keposesti yli rajojen :)

15:30  
Anonymous Anonymous said...

Mitkä aineet kirjotat? :-)

16:11  
Anonymous Anonymous said...

Viime kevään avot oli musta tavallista iisimmät ja niissähän tavallaan se oikea ymmärrys pääsee esiin.

16:56  
Anonymous Anonymous said...

Ei vielä kannata masentuu, ei se preli sitä yo -arvosanaa onneks määrittele vaan se oikee kuuntelu :) Ja vaikka sekin menis huonosti, nii kirjallisessa osiossa voi tehä vielä ihmeitä ;) Mä sain viime keväänä kuuntelusta 72p ja sain ihan kevyesti E:n.

Mut tsemppiä sulle kirjotuksiin ! Itelläniki on vielä edessä äikän ja matikan uusinnat...

16:59  
Anonymous Anonymous said...

ootko jo lukenu kaikkien kurssien kirjat? mulla on vielä 6 ja 7 kurssin kirjat kertaamatta ja rupee ahistamaan pikku hiljaa etten kerkee kaikkee:(

18:42  
Anonymous Anonymous said...

en tota tarkottanu mitenkään vittuiluna, vaan ihan oikeesti! :D musta Annika on niin kaunis että siitä olis malliks, ja tää blogi on niin hyvä että ihmettelen että miks se ei oo esim indiedaysissa?

19:06  
Anonymous Anonymous said...

mitkä kaikki enkun kurssit kävit? :)

21:55  
Blogger Annika said...

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 10!

22:04  
Blogger Annika said...

En ole enkä meinaa, en nähny tarpeelliseks lukea kaikkien kurssien kappaleita läpi kun ne on opeteltu jo kertaalleen ja mun mielestä on vähän tärkeempääkin ja hyödyllisempääkin kertailtavaa :-)

22:27  
Blogger ITRANSLATEDIT said...

Today I had the preliminary exam of English listening comprehension, it was the listening comprehension part from the spring 2012. It went much worse than I thought/hoped and now I feel depresseeeed. Maybe I was just too nervous about the situation and that's why it went worse than usual, but anyway it was harder than any of the listening exercises we've had this far! So really nice to go to that real listening test on Monday with this kind of uncertain feeling and after that still do the rest of the preliminary exam, if they go very badly too, I promise I'll bury myself deep in my bed and sleep past the whole matriculation exams. Can I just go a couple of years back to the first grade of high school, please?
Tomorrow we'll head towards Oulu again after a while, we're going to spend the weekend there and escape from burying under this stress (read: being pissed off). It's lovely to change the scenery for a little time and try not to worry about the matriculation exams all the time.

That's all from today, I wish your preliminary exams will go/have gone better than on this side of the screen, and good luck for the matriculation exams for everyone who will have them within a few days!

03:35  
Blogger Lilja said...

Joo, mullakin meni enkun harjoituskuuntelussa melkein puolet väärin, vaikka oon aina ollut oikeasti hyvä englannissa...eli et ainakaan oo yksin tän asian kanssa :D

09:10  
Blogger elinaple said...

oi ihana laukku!

10:36  
Anonymous Anonymous said...

mistä noi kengät on?:) ihanat!

16:26  
Anonymous Anonymous said...

voi kuuntelu. onneks ei tarvii enää (toivottavasti) ikinä kuulla "the test is about to begin" tai muuta "you will hear this part twice" tai yhtää mitää! kuha sais tuosta nyt sellaset pisteet et ois ite tyytyväinen :-D

18:13  
Anonymous Anonymous said...

mistä noi kengät?

20:11  

Post a Comment

-17 years old
-Lahti, Finland
-Instagram: annikaollila
-Canon 650D + 50mm f1.8

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home