Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

MY LIFE IS OFFICIALLY OVER

8/6/12

MY LIFE IS OFFICIALLY OVER


Mä päätin tänää ottaa itteäni niskasta kiinni ja yrittää alottaa lukemisen. No, sain ainaki haettua loput kirjat ja väännettyä jonkunnäkösen lukuaikataulun mut siihen se motivaatio sitten loppukin.. Mä oon aina ollu tosi huono lukemaan kokeisiin ja siks tää urakka tuntuu ihan toivottomalta! Toi lukuaikataulu näyttää ihan mahottomalta, enkä oo ees vielä änkeny siihen yhtä kurssia ja abikirjan selausta. Mä en tiiä yhtään miten lukea, mitä lukea, mitä painottaa, mistä aloittaa... tästä tulee varmaan mun elämän hirvein kuukausi (tähän mennessä, kevättä odottaen)!! :-D Mä oon kahlannu jo nettiä läpi neuvoja etsien, mut aattelin kuitenkin kysyy teiltä että minkälaiset niksit ja tyylit ootte tässä asiassa ite todennu toimivaks? Auttakaa mua! Tietty se on aina ihan ihmisestä kiinni, mut eihän sitä toimivuutta voi tietää ellei itse kokeile! Nyt mä yritän ryhdistäytyä ja saada tän päivän urakan hoidettua, mun kohdalla nimittäin se alottaminen on ainakin aina kaikkein vaikeinta.. 

...tai sitten mä vaan jatkan näiden Gossip Girlien kattomista enkkusubeilla, kai sekin jotain hyödyttää?! :-D

102 Comments:

Blogger Viltsu said...

Vinkkejä kaipailisin kans tohon enkun lukemiseen! Kirjotan myös terveystiedon ja bilsan ja niitä voi vaan _lukea_ mut en yhtään tiiä miten enkkuu kannattais lähtee lukemaan:-( en oo ees alottanu

14:07  
Anonymous Anonymous said...

suosittelen tota vikaa vaihtoehtoa (gossip girl), ei niistä ylppäreistä kannata stressata! jos jotain, niin ite luin pelkkää sanastoa ja ihan tarpeeks oli, jos on vähääkään oppinu niillä monilla sadoilla tunneilla ! :)

14:09  
Anonymous Anonymous said...

muistiinpanojen tekeminen auttaa, koska sillon keskittyy siihen lukemiseen paremmin, kun täytyy miettii et mikä on tärkeintä, ettei tartte turhaa kirjottaa !! :D tää nyt on aika pieni vinkki, mutta suosittelen !

14:11  
Blogger Ellu said...

Tsemppii lukemiseen, onneks välillä saa kuitenkin himmailla ja kattoo GG:tä! :)

14:23  
Anonymous j said...

mä ainaki katoin koko kesän sillon kaikkii sarjoja enkuks joko ilman tekstityksii tai enkun kielisillä tekstityksillä! mun mielest se auttaa parhaiten ku vaan kuulee sitä kieltä ja siit oppii paljo uusia sanoja! eli kannattaa kans kattoo vaik jotain erilaisia leffoja missä puhutaan vähän eri aksenteilla ym.. saattaa olla hyötyä sit kuunteluissa :-) ja toinen juttu mitä tein niin oli et luin twilightia englanniks :D siinä just oppii kans paljo uutta sanastoo ainaki jos tarkistaa välillä mitä joku sana tarkottaa jos ei jotain tiedä.. niit oppikirjojen kappaleita en oikeestaan lukenu ollenkaan koska ne on niin tylsiä.. kielioppii selailin myös vähän, ja sitä ois pitäny enemmän selailla kyllä näin kun jälkeenpäin miettii.. mut älä stressaa liikaa!! se on se isoin virhe minkä mä tein :-) nimimerkillä jännitin niin paljon kuunteluissa etten edes muistanu sen jälkeen mitään mitä sielt kuulokkeist oli tullu.... :-D

14:28  
Anonymous Anonymous said...

sä pääsisit varmaan jo nyt läpi enkun kirjotukset! sul on hyvä kielipää! onnea!

14:29  
Anonymous Anonymous said...

Usein kysyt lukijoiltas apua, mut kun jos lukijat kysyy sinulta apua niin et auta? en nää syytä miks meidän lukijoitten pitäs auttaa sua. kunhan sanoin mielipiteeni JOTEN ÄLÄ RAGEE TOSTA

14:31  
Blogger Laura said...

mä ite ku kirjotin enkun ni luin eka kielioppikirjan läpi alleviivaillen ja muistiinpanoja tehden, sit selasin sen uusiks ja painotin semmosii asioihi mitkä ei ollu ihan niin hyvin muistis ja tein niit tehtävii =)
sit lopuks kertasin tärkeimpien kurssien sanastoa eli meil ainaki 7 ja 9 kurssit eli ne mis luonto/ympäristö aiheet ja sit se toinen mis jtn kulttuurijuttu jne :D
mul toimi ainaki toi hyvin - E tuli ! :D

14:31  
Anonymous Anonymous said...

Ite luin enkun kirjotuksiin pelkästään tota abikirjaa ja katoin sarjoja. Ihan omaa osaamistasoa vastaava arvosana sieltä tuli :) toi on niin laaja kokonaisuus etten pidä noitten kirjojen pänttäämistä kovin järkevänä, toki kannattaa lukea semmosia asioita jotka tuntuu vielä epäselviltä! Ja abikirjan teemasanastoja muuten kannattaa kattella niin voi sitten aineessa pätee hienoilla sanoilla, aika usein meinaa tulee noista aihealueista aineaiheita ;)

14:38  
Blogger pauliina said...

toinen epätoivoinen kirjotuksiin lukeva ilmottautuu ! tuntuu kans aika toivottomalta toi lukeminen :-D mut tsemppiä lukemiseen !

14:39  
Anonymous Anonymous said...

samanlainen käsiala ku saralla :D oot kaunis <3

14:58  
Blogger Heini said...

Ite huomasin, että kirjotuksiin helpoin tapa oli selata kielioppikirjasta tärkeimmät jutut läpi ja testata mitä ei osaa. Sen lisäks luin englanninkielisiä kirjoja ja katoin just sarjoja englanniks! Kuuntelua varten voin kyllä suositella eri aksentteihin tutustumista, auttaa kummasti... :D

Haha kuulostanpas nörtiltä nyt :D

14:59  
Anonymous Anonymous said...

Kirjotatko nyt syksyllä muuta ku tuon englannin?:)

15:00  
Anonymous Anonymous said...

ensinnäki onnee lukemiseen ja sit tä ei nyt liity tähän mitenkään mut aina ku katon pretty little liarsia nii mul tulee siit Areast mieleen sä ku ootte niin saman näkösii:)!

15:17  
Anonymous Anonymous said...

Kannattaa lukea kaikkia ns asialehtiä esim: time, jos niitä saa jotenkin vaan käsiinsä, koska ne tekstit kirjotuksissa on välillä suoraan tollasista lehdistä. Myös ylen uutisten (englanniksi) kattomista suositeltiin meille niin, että jos ei esim ymmärrä jotain sanaa siitä niin siiten kirjottaa ne sanat paperille ja kääntää.

15:19  
Anonymous Anonymous said...

Kannattaa lainata kirjastosta vanhoja yo-kuunteluita ja kuunnella niitä. Sitten kannattaa lueskella teemasanastoja, ainakin ympäristöaiheinen teksti on yossa aina! Ja sit vielä paljon vanhojen yo-vihkojen läpikäymistä! :)

15:20  
Blogger Annika said...

Niin varmaan pääsisinkin mut ku mä en haluu vaan päästä läpi ja mennä sieltä aidan matalimmasta päästä koska enkku on ehkä mun vahvin aine ja mul ois mahollisuus pystyä parempaankin! :p

15:21  
Anonymous Anonymous said...

Riippuu paljon siitä, kuinka hyvä oot enkussa valmiiks. Ite sain aina ysejä tai kymppejä, ja kirjotin yhden iltapäivän lukemisella E:n (joka oli melkein L). Parasta harjoitusta on mun mielestä vanhojen yo-kokeiden tekeminen ja tankkaaminen, tosi nopeesti sieltä alat huomaan, mitkä asiat ei oo sun vahvuuksia. Aineiden kirjoittamiseen saa parhaiten apua lukemalla englanninkielistä kirjallisuutta, ja varsinkin jos saa muiden kirjoittamia vanhoja aineita arvosanoineen luettavaksi, huomaa sieltäkin helposti, mitä mihinkin pistemäärään tarvitaan.

Lopputsemppinä vielä, että muutaman vuoden kuluttua sun yo-arvosanat on sulle ihan yks hailee, ja voit vaikka tuikata sun todistukset tuleen :D Itse pääsin opiskelemaan alaa, jonne pääsee n. 3% hakijoista joka vuosi, ja jonka pääsykokeet ovat yhdet vaikeimmista, mutta kun kerran yliopiston ovet aukesivat, olisin voinut heittää yo-todistukseni vaikka roskikseen :) Stressi pois niin hyvä tulee!

15:21  
Blogger Annika said...

Mua pelottaa et mulle käy kans samalla lailla koska tällasissa jutuissa oon aika kova stressaaja :-D

15:21  
Blogger Annika said...

Hahah, oot varmaan yks niistä jotka epätoivosena kysyy apua että miten ladataan sarjoja koneelle koska se on ainoo juttu missä mä en oo täällä auttanu, sen takia että se on laitonta enkä siks ala neuvomaan kenellekkään sellasta :-D muuten oon kyllä auttanu aina ihan tietoni mukaan.

15:22  
Blogger Annika said...

En kirjoita (onneks), mul on eka jakso muutenkin aivan täynnä ja kirjotukset sattuu just koeviikolle.. Keväällä sitten nelinkertanen stressi! :-D

15:26  
Anonymous Anonymous said...

no sen mitä oon ymmärtäny nii ei sulla mitään kauheeta paniikkia oo:) vaikutat siltä et sulla on hyvä kielipää nii ei kantsii stressaa liikaa! mun neuvo on se, että älä tee liian tiukkaa aikataulua. Huomasin sen ite ku kirjotin keväällä, mielummin aliarvioit sun lukemisen ku yliarvioit, parempi vaan jos luetki sit enemmän ku ajattelit ku sit jää enemmän aikaa viel kertaamiselle!:) mut mulle ainaki paras tapa lukea on, että luen ja alleviivaan kirjasta ja sit kirjotan vihkoon omin sanoin tärkeimmät asiat nii sit voit kertaa aina suoraan vihosta:) mut kielioppi ja sellaset "sivistyneet" sanat millä voi tehä vaikutuksen sit arvostelijaan esseissä on aina hyvä osaa! ja kertaaminen on aina tosi hyvä! et yrität saada kaiken vaan luettua ja sit kertaat aina ku mahollista nii se tieto juurtuu (en tiiä voiks noin sanoo:D) sun mieleen! tsemppiä hei sulle tosi paljon! hyvin se menee:) ei saa vaan antaa sen stressin get the better of you! ja kantsii kans kattoo sarjoi enkunkielisillä subeil, seki auttaa:)

15:35  
Blogger essi said...

Hah tää nyt ei millään tavalla liity kirjotuksiin :-D mutta ootko sä menos weekend festivaaliin? :) vai myitkö jo lippus?

15:43  
Blogger Annika said...

Mul on viel se lippu mut jos tää yöpymishomma ei nyt kohtapuoliin ala selviytymään ni yritän varmaan myydä sen eteenpäin! :-)

15:47  
Anonymous Anonymous said...

mitä kaikkee kirjotat ja alotatko jo syksyllä? :)

15:50  
Blogger Annika said...

Kirjotan enkun syksyllä, en varmaan ois ihan vielä alkanut lukemaan (ja panikoimaan) jos ne olis edessä vasta reilun puolen vuoden päästä :-D :-) ja keväällä ruotsin, äikän, matikan ja terveystiedon

15:52  
Anonymous Anonymous said...

mikä sun instagram on?:)

15:57  
Anonymous Anonymous said...

ompa kiva olla ammattikoulussa! :)

16:05  
Blogger Annika said...

Mä oon henkilökohtasesti mielummin lukiossa koska jos en tiedä vieläkään et mikä ala mua kiinnostais niin miten oisin tiennyt kaksi vuotta sitten :-) mielummin hoidan lukion läpi (vaikka välillä vituttaa....) ja mietin sen jälkeen rauhassa että mikä kiinnostaa, kun että meen ammattikouluun ja vaihdan vuoden välein alaa kun mikään ei tunnu omalta :-)

16:14  
Blogger Annika said...

Lukee tossa kommenttilaatikon alapuolella: annikaollila.

16:14  
Blogger Jonina said...

Älä ota stressiä, ei meijän koulussa kukaan melkeenpä enkun kirjotuksiin lukenu (käytiin vaan ne koulun tarjoamat harjoituskurssit). Mä kattelin sinkkareita ja himymiä, ja luin vanhoja esseitä. Jos pelkkä gossip girlin kattominen tuntuu laiskalta niin pysäytä aina kun tulee vaikee sana, tai kirjota ylös ja tarkista mitä meinaa :)) T. ylpeä E:n enkusta saanut

16:15  
Anonymous Anonymous said...

Mä luin kielten kokeisiin (enkku, ruotsi ja saksa) lähinnä vaan lukemalla romaaneja kyseisillä kielillä :D Hahah joo, motivaatio kunnon opiskeluun oli kyllä aika vähissä mut kyl mä jokaisesta M:n revin mihin oon kumminkin ihan tyytyväinen, vaikka alun perin tavote olikin E... :)

16:21  
Anonymous Anonymous said...

Ainiin joo unohtu vielä tosta edellisestä viestistä, niin enkun aineeseen kantsii kyllä panostaa ja vaikka opetella sitä varten erikseen jotain hienoja sanoja/sanontoja :D Ite viljelin niitä mun tekstissä aika ahkerasti ja sain loppujen lopuks esseestä yhteensä 94p/99p, mikä sit loppupeleissä "pelasti" mun koko enkun yo:n :D

16:23  
Anonymous Anonymous said...

Itse harjottelin enkun kirjotuksiin kattomalla täykkäreitä ilman subeja, kirjoja en alottanut kahlaamaan läpi koska siihen kirjalliseen kokeeseen ei paljon apua kirjoista saa.. Suosittelen myös lukemaan jotain englanninkielistä kirjallisuutta koska se koe on aika lailla luetun ymmärtämistä + just se kuuntelu. Kielioppia kantsii treenata jos sitä ei vielä hallitse, mut muuten kantsii jättää kirjat takaa-alalle ja keskittyy just lukemaan ja kuuntelemaan enkuksi! En tiedä miten muilla toimii, mut mä sain noilla keinoilla ämmän enkusta. Tsemppiä kirjotuksiin! ;-)

16:26  
Anonymous Anonymous said...

kannattaa abirteenit.fi sivustolla käydä tekemässä niitä kertaustehtäviä! :) siel on harjotuksii kieliopeista ja kuunteluista yms, ehkä oot kuullukki tosta sivusta mutta itekki tajusin vasta keväällä enkun kirjotuksii valmistautuessa käyttää sitä ekan kerran oikeesti hyväksi:D ja sitte kannattaa bbc _n sivuilta tms sivuilta käydä kuuntelemassa uutisia, koska ne englanninkuuntelut on kuitenki paljo vaikeempaa sanastoa mitä esim gossip girlissä, vaikka varmasti niitten kattomisestakin on hyötyä;D

16:45  
Anonymous Anonymous said...

mä en tajuu miks niitä sarjoja pitää ees ladata ku pikkasen googlettamalla löytää monta hyvää sivua mistä voi kattoo suoraa ilman et tarvii ladata. ellei sit haluu pakosta niitä tekstityksiä mut yleensä sarjoissa on kyl sen verran helppo sanasto ellei sit puhuta jostai läkärijutuista

16:52  
Blogger Tiia said...

Mun veli kerto vähän vinkkejä eli tässä sulle jos auttaa:
- ei kannata syynätä vanhojen kirjojen kappaleita niin perusteellisesti läpi
- kertaa kuitenkin tärkeet kielioppijutut, esim. prepositiojutut, niistä menettää helposti pisteitä yo-kokeessa
- lue netistä englanninkielisiä uutisia, Times tms. (niistä otetaan kuulemma usein joku uutisjuttu yo-kokeeseen!!)
- niinkuin ylempänä ano sanoikin, käy abitreenit.fi sivustolta tekemässä tehtäviä
- TÄRKEÄ!! TEE NIITÄ OPETTAJAN ANTAMIA YO-PAKETTEJA, ne auttaa kaikista eniten eli niitä kannattaa tehä paljon ja antaumuksella :D
- keskity hyvin enkun kertauskursseilla, sieltä saa parhaimmat eväät yo-kokeeseen

Ehkä nää autto jotain, itelläkin toi motivaatio on ihan hukassa, mut helpotti vähän kun veli kertoi ettei lukenut todellakaan kaikkia vanhoja kirjoja läpi, ja näillä avuilla kirjoitti enkusta E:n :)

17:16  
Blogger Nansku said...

Ulkomaankieliset sarjat ilman tekstejä auttaa parhaiten :) Mä en lukenut enkun kirjoituksiin kuin lähinnä abikirjasta sanastoa sekä kertailin kielioppia. Mun mielestä kielten kokeisiin oli ihan himovaikeeta lukea, kun ei oikein tiennyt mihin keskittyä. :D

Tsemppiä tosi paljon sulle, hyvin ne menee! Ainut hyvä tsemppi mitä osaan antaa, niin nuku edelliseänä yönä hyvin, ettet älä nukahda niihin enkun kirjotuksiin :--D Nimimerkillä kokemusta on......

17:25  
Anonymous Anonymous said...

musta on hienoo kuin joku jaksaa nähdä vaivaa tehdäkseen lukusuunnitelman! ite kirjotin nyt keväällä ylioppilaaks ja mulla lukeminen eteni suunnittelematta parhaiten, ja sain keskiarvoltaan ämmän todistuksen johon oon tosi tyytyväinen:) jotenki nautinki kirjotuksista sillon tosi paljon:D mun atooppinen iho reagoi stressiin kehittämällä kunnon ihotulehduksen just keväälle ja lääkärireissut häiritsi aika paljo mun lukemista, joten oon kanssa menossa nyt syksyllä uusimaan englantia, joka jäi kahteen pisteen päähän Eestä ja jäi siks harmittamaan. en oo myöskään vielä alottanu lukemista, suunnitelmissa ois parin viikon päästä alottaa, mutta katsotaan:D

mulla ei ton lukemisen suhteen oo mitään pro tipsei, mutta halusin vaan sanoo että kantsii nauttii kirjotustenki ohella siitä abivuodesta! se on niin nopeesti ohi ettei sitä huomaakaan, ja oli mulla kirjotuksista huolimatta ehkä paras vuosi minkä vietin lukiossa:) kovasti tsemppejä sulle tähän syksyyn ja myös ensi kevääseen:)

17:29  
Blogger Annika said...

Haha, mä jaksan kyl aina suunnitella mut se toteutus jää yleensä puolitiehen! :-D ja joo yritetään nauttia, vaikka toisaalta nyt musta tuntuu et en tuu ikinä selviimään näistä kirjotuksista sun muusta ni oon silti salaa vähän innoissani et koulu alkaa koska enää kolme jaksoa jotka menee ihan hujauksessa ja sit tää kaikki on oikeesti ohi!

17:33  
Blogger Annika said...

Kiitti vinkeistä! Mä alotin tänään ihan ykköskurssin ekoilla kappaleilla ja ne tuntu olevan ihan yhtä tyhjän kanssa ku oon vedelly lähes kaikista kurssikokeista ysejä ja tuntuu et noi asiat on osattu ala-asteellakin. Ehkä mä sitten keskityn enemmänki niihin kielioppehin ja tollaseen muuhun juttuun! :-)

17:35  
Anonymous Anonymous said...

Hahaha sanoit että ainoo asia jossa et oo auttanu lukijoitas on sarjojen lataaminen koneelle vaan koska se on laitonta. Onko html-koodinkin muokkaaminen laitonta, meinaa siinäkään et oo kertaakaan auttanu lukijoitas.

17:39  
Anonymous Anonymous said...

Parhaita vinkkejä multa ois et muista ottaa välillä muutama päivä rennosti ja olla ajattelematta koko kirjoituksia, tekemällä jotain mikä rentouttaa! Sit kannattaa myös katsoa dokumentteja/leffoja englanniksi eri kategorioista kuten jotain tietesleffaa ja luontoleffaa ja toki myös ihan perusleffoja ja sarjoja, niistä oppii hyviä fraaseja ja sanontoja! Sit musiikin kuuntelu auttaa myös paljon, varsinkin jos oppii sanoja ulkoa biiseistä, voi niiden sanoja muistelemalla oppia miten mikäkin kielioppiasia menee :-) Kirjojen kappaleet ei mun mielestä sit oo niin tärkeitä, kielioppiin kannattaa tosiaan panostaa. Tsemppiä sulle, hyvin se menee kun vaan luotat ittees ja siihen et sä osaat! :-)

17:41  
Blogger Annika said...

Niin, pitäis se nyt järjelläkin tajuta et mä en ala jakelemaan täällä mitään mun html-koodeja kun oon ite vääntänyt niitä yhteensä varmaan monta päivää kunnes oon saanut mieleisen valmiiksi :-D ne asiat saa selville ihan vaan googlettamalla, niin en nää syytä et miks mä alkaisin hirveen uurastuksen jälkeen jakelemaan muille valmista html-koodia, joka on vielä tismalleen samanlainen kun mulla, siks että asioista ei vaan jakseta ottaa selvää.

Ja jotain yksittäisien kohtien muokkaamista en oo valitettavasti osannu auttaa koska oon tehny tän mun koodin valmiiks niin kauan aikaa sitten, etten millään muista miten joku juttu on tehty. En myöskään nää syytä alkaa etsimään googlesta ohjeita et voin neuvoa teitä koska voitte tehdä sen ihan itsekkin :-D en mä oo mikään tieto- ja apupankki.

17:46  
Anonymous Anonymous said...

Neuvoisin jo kirjotukset käyneenä et opettele kielioppiasiat. Jos muuten jo hallussa nii kannattaa kattoo myös ne erikoistapaukset. Niitä tuppaa olee aina monivalinnoissa. Meiän opettaja pisti meidät kirjottaa esseitä. Se oli valinnaikurssi,mutta opettaja osas antaa tosi rakentavaa palautetta. Opin kirjottaa omannäkösiä tekstejä ja ilmaisemaan asioita vähän paremmin. Ettei lauseet olleet tökstöks.Suosittelen tekee vanhoi ylppäreitä,jos on mahdollista. Niistä selvii aika nopee omat taidot. Jonkinlainen yleissivistys kans auttaa ymmärtää luetunymmärtämist,avoimii kohtii ja monivalintoja :) kertaisin kans noita sanastoja,mitä joku jo ehdottiki. Luontosanastoo ja tiedesanastoo. Toiv oli apua!
T. Elina

17:59  
Blogger Ansku said...

mä yritin eka lukee just niin, että luin joka kappaleen ja sivun kirjoista, mut eihän siitä mitään tullu :D (kirjotin enkun viime syksynä) loppujen lopuksi luin vaan ne kappaleet, jotka oltiin tunneilla käyty, sekä selailin aika paljon kielioppikirjaa ja abi-kirjaakin jonkun verran, mut sitä tuli aika hyvin käytyy ihan kertauskurssilla läpi :) kannattaa kertailla myös kaikkia teemasanastoja.
ja kyllä se oikeesti hyödyttää kattoo leffoja ja sarjoja enkuks. kokeile ottaa vaikka tässä vaiheessa jo tekstitykset kokonaan pois :)
karu totuushan on se, että tässä vaiheessa se kielitaito on jo kasassa, ja nyt voi enää vähän kertailla ja painaa mieleen yksittäisiä juttuja :p
tsemppiä sulle lukemisen ja kirjoitusten kanssa!

18:02  
Anonymous Anonymous said...

Mitä noi themet tarkottaa tossa sun lukusuunnitelmassa?

18:04  
Blogger Annika said...

Ne on sellaset teemasanastot, Glossaryt mitä on aina neljä yhdessä kirjassa, ne on parin kappaleen välein! :-)

18:23  
Anonymous Ella said...

Kannattattaa käydä kielioppikirja kunnolla läpi, niitä siinä kokeessa tarvitsee. Ainakaan ekojen kurssien kirjoja ei ole järkeä selata läpi, mutta viimeisempien kurssien kirjoja voi olla kannattavaa lukea. Kaikkein parasta harjoitusta on vain tehdä vanhoja yo-vihkoja, ja silloinhan sitä myös näkee jos on vielä jotain treenattavaa esseessä, kieliopissa tai luetun- tai kuullunymmärtämisessä :) Vähän ennen koetta kannattaa kerrata vielä kaikki kirjeen ja sähköpostien aloitukset mitä nyt esseessä voi tarvita.

18:27  
Anonymous Anonymous said...

kannattaa munki mielestä ehdottomasti niitten kappaleiden tihrustaminen jättää vähemmälle ja keskittyä niihin yo-paketeihin mikäli teidän kouluissa semmosia saa tai sitte netistä pitäis löytyä edellisten vuosien yo-kokeita niin niitä tai abitreenejä teet :) ja tosiaan melkeinpä varmasti yo-kokeessa on joku pikkunen uutinen tai vastaava joten suosittelen tuohon uutiskieleen tutustumista jos et ole siihen jo tutustunut!

18:31  
Anonymous Anonymous said...

jos sun enkku on kerta 9 tai joku siinä lähellä niin turhaan "panikoit", mää kirjotain vuoden päästä ja mun enkku on 5 et revi siittä :D

18:45  
Anonymous Anonymous said...

Voi. Ihan oikeesti ei kannata stressata kirjoituksista noin paljoa! Onhan ne tulokset tärkeitä sitten joihinkin korkeakouluihin hakiessa ja tietysti hyvä arvosana on kivempi saada kuin huono, mut ihan oikeesti noista ylppäreistä hypetetään lukiossa niin paljon liikaa ja ihan turhaan.

Tietenkään mikään opiskelu ei varsinaisesti ole turhaa, mutta siis...Se, että luet kaikkien enkunkurssien kirjat läpi kauheissa paineissa ja kiireessä tuskin ihan hirveesti auttaakaan. Teille varmasti jaetaan abikurssilla paljon hyödyllisempiäkin matskuja, ja nimenomaan niihin vanhoihin ylppäreihin kannattaa tutustua, niistä voi saada paljon vinkkejä. Erilaisia teemasanastoja/tekstejä on kans hyvä harjoitella. Mut niinkun joku on varmasti jo maininnutkin, niin kannattaa lueskella esim uutisia ja kielioppia, sellasia ärsyttäviä pikkutarkkoja sääntöjä, niitä varmasti jälleen kerran se yolautakunta jaksaa viljellä. Ja tietty kuullunymmärtämistä kannattaa harjoitella, eli juurikin sitä gossip girlin tuijotusta suosittelen ;) voisit kokeilla jopa kokonaan ilman subeja!

Mut ihan omasta kokemuksesta voin sanoa, ettei kannata stressata liikaa, se on meinaan kaikista pahinta. Itse aikoinani kirjoitin kans syksyllä englannin ja stressasin ihan hulluna, yritin kovasti lukea ja kävin abikurssin ja jännitin koetta ja pänttäsin ja päläpäläpälä, sitten enkun kurssien kympin keskiarvolla sieltä tipahti vaivainen M, johon en todellakaan ollut tyytyväinen, ja päätin uusia enkun sitten keväällä. No siinä sitten tuli kaikkea muuta, enkä todellakaan uhrannut koko kielelle ajatustakaan ennen sitä varsinaista koepäivää, ja rennolla hälläväliämeiningillä mentiin, ja sieltähän sitten tupsahti se L! Varmaan oli tuuriakin mukana, mut you get the point? ;)

18:59  
Blogger Kaisa said...

Mä oon kyllä viime kevään ylioppilaana sitä mieltä että tossa vaiheessa se toivo oli menetetty jo aikoja sitten. Muistan että ne syksyn ja keväät kertailut ei palauttanu mitään uutta mieleen, joku muutama nippelitieto jäi mieleen ja sillä ehkä muutaman pisteen ansaitsin lisää.

Sanastoja ja tällasia ei kannata ruveta tossa vaiheessa enää opettelee ollenkaan koska ei ne jää mieleen vaikka sitä niin kuvittelis, ja ne yo-tekstien sanastot on kielissä aina niin laajoja että mitään aihepiiriä on turha ruveta arvuuttelemaan.

Oon sitä mieltä että kun tossa nyt 12 vuotta tuli opiskeltua niin se on niin että joko sieltä jäi ne asiat päähän tai sitten ei, siinä ei muutaman viikon yo-lukemiset merkannu mitään kun takana oli niin paljon kouluvuosia! mutta hei tsemppiä ja kannattaa panostaa ennemmin reaaleihin kuin kielien tai matikan lukemiseen, mutta esim. viime syksyn terveystiedon yo:ssa ei ollu mitään hyötyä niiden kirjojen pänttäämisestä koska kaikki ne kysymykset vaati omaa pohtimista ja ajankohtasista asioista perillä olemista..

19:00  
Blogger Kaisa said...

Ja niiku joku tossa jo sanokin niin ne yo-vihkot on ehdottomasti paras tapa kerrata, esim. enkun kieliopin aukkotehtävissä tietyt kielioppirakenteet kysytään joka ainoo kerta...

19:03  
Anonymous Anonymous said...

No kukaan ei voi oikeestaan tulla sinne ja sanoa sulle että ala lukemaan, joten itestäs se nyt on kiinni. Mitään vinkkejä muut ei voi sun lukemiseen antaa kun se on niin yksilöllistä mikä kelläkin toimii. Itse kirjoitin enkusta E:n, ollut mulle aina helppo aine mutta luin silti ihan h*lvetisti :-D ja onneks luin...

Eli nyt vaan otat itsees niskasta kii ja lukemaan siitä!!!!!!!!!

19:05  
Blogger Annika said...

Niin, mä aloitinkin. Tän pointti nyt kuitenkaan ei ollut se et "hei apua en jaksa lukea" vaan pyysin vinkkejä, miten ja mitä kannattaa lukea ja joo, mä uskon että jonkun vinkit saattaa toimia mulla eikä jokaiselle maailman miljardeille ihmisille oo sitä yhtä ja tiettyä opiskelutapaa mitä on vaan pakko noudattaa :-D

19:12  
Anonymous Anonymous said...

Onks tossa lukuaikataulussa myös la ja su?

19:26  
Anonymous Anonymous said...

aa hoksasin itekki äsken ku tulin kattoo ootko vastannu tähän...yritin muka ettiä sitä ennen ku kyssyin enkä löytäny...hieman sokea ku en sillonkaa hoksannu sitä tuolla ku tulin kysymään, sorge, nää ei varmasti oo kivoja kyssiä :D

19:26  
Blogger Annika said...

Ei oo. Sit lähempänä kyllä mut ainakaan vielä mä en haluu käyttää ihan jokaista mun vapaa-hetkeä lueskeluun :-D

19:31  
Anonymous Anonymous said...

Muuta englantii vuodeks ja tuu sit kirjottaa enkku ni saat siitä L:n, tai jää sinne

20:01  
Blogger Annika said...

No se nyt ei valitettavasti ole tässä vaiheessa mahdollista :-D

20:23  
Anonymous Anonymous said...

*Aria

20:32  
Blogger balle said...

Mahdollisimman paljo vaa sitä enkun kuuntelua ja käyttöö, eli nimenomaan musiikkia, sarjoja ja vaikka jotain omeglee :D Sitten se et panostaa tosiaan sanastoihin ja tsekkaa et osaa kieliopit :)

20:40  
Blogger abasourdi said...

Vaikuttava tuo lukusuunnitelma! Tsemppiä kirjotuksiin ja pitää katella, jos jäisin seuraileen tätä blogia, kivan olonen :)

21:06  
Anonymous Anonymous said...

Oon ite viime vuoden abi, kirjoitin mm. enkusta L:n ja mielelläni jaan omat vinkkini :-) Tässä niitä pointteja, mitä mulla tuli mieleen muut kommentit luettuani:
- vaikka sarjojen katselu kehittääkin toki sitä kuullunymmärtämistaitoa, niin ihan oikeasti tuhat kertaa enemmän apua kirjoituksissa saa kuuntelemalla etukäteen mahdollisimman monia vanhoja yo-kuunteluita. Kuuntelutekniikka on kaiken a ja o, joten muista varmistaa, että se on kunnossa. Ja ylipäätään kuunteluun kannattaa panostaa, se muodostaa noin kolmasosan pisteistä ja jos siinä vaiheessa mokaa niin joutuu kyllä tyytymään sitten vähän heikompiin arvosanoihin!
- monesti tunnutaan painotettavan ajankohtaisiin asioihin tutustumista ulkomaisten sanomalehtien ym. kautta, mutta todellisuudessa siitä ei juuri niiden aihepiirien osalta ole mitään hyötyä kun jokaisen kirjoituskerran kokeet on laadittu hyvissä ajoin jopa vuotta aikasemmin. Tää pätee kaikissa aineissa, ei pelkästään enkussa! Jonkun yhden tekstityypin kieleen perehtyminen taas ei mun mielestä oo kovin tarpeellista, uutiskieli on vaan yks tekstilaji muiden joukossa eikä sen vaativampi.
- esseetä varten kun opettelee mukavan määrän fraaseja ja hallitsee alotukset, lopetukset ja tasapainosen rakenteen, niin ei oo kovin vaikea päästä sinne 90+ pisteisiin. Jos jaksaa esseitä kirjoitella harjoitusmielessä, niin ne kannattaa antaa myös opettajalle tarkistettavaksi.
- enkun kielioppihan on aika simppeli, mutta just siks se kannattaakin optelle etu- ja takaperin, ettei tuu sitten menetettyä sinänsä helppoja pisteitä rakenneosiossa. Näistä voi niitä muistiinpanojakin tehdä.
- kokeen sanastot tulee suoraan kurssien aihepiireistä, joten kyllä niitä kurssikirjojen sanastoja vaan kannattaa lukea, syventäviin kursseihin painottuen!

Varsinkin kielten kokeissa toistuu hyvin pitkälti sama kaava joka vuosi ja myös samoja kielioppiasioita kysytään, joten niiden edellisten vuosien kuunteluiden ja kirjallisten kokeiden merkitystä ei tosiaan voi liikaa painottaa - tekemällä niitä oot sitten koetilanteessa mahdollisimman hyvin perillä siitä, mitä on tulossa, ja osaat jo harjottelussa keskittyä oikeisiin asioihin. Oikean monivalintavastaustekniikan hallitseminen on tärkeä juttu silloin kun tavoitellaan korkeimpia arvosanoja, sillä pitkän oppimäärän kokeesta löytyy takuuvarmasti joka ikinen kerta todella tulkinnanvaraisia kohtia. Ja suosittelen ehdottomasti olemaan oma-aloitteinen, meidän lukiossa ei ainakaan vanhoja kuunteluita automaattisesti kaikille jaeltu, mutta pyytämällä niitä sai aina lainata. Ite pyysin mielelläni opettajilta myös kirjallisia kokeita paperiversioina, mutta osa niistä löytyy esim. Abitreeneistä. Motivaatiota lukemiseen voi myös kasvattaa asettamalla selkeän arvosanatavoitteen, ja sitten tehtyään vanhoja kokeita tarkastamalla ne kunnolla alusta loppuun ja vertaamalla, mihin arvosanaan olisit kyseisen vuoden pisterajoilla yltänyt. Älä missään nimessä usko tuota, että juuri ennen kirjotuksia ei voi oppia enää mitään, aika mahdotonta on nimittäin motivoida itseään lukemaan jos asenne on tuota luokkaa. Vaikka tällanen lyhyehkö lukujakso ei jollakin toisella tuottaskaan tuloksia, niin ei se todellakaan tarkota etteikö sulle vois olla siitä valtavasti hyötyä. Mä pänttäsin muistaakseni ennen jokaista seitsemää yo-koettani ihan viimesiin minuutteihin asti siellä pukuhuoneessa vielä tärkeimpiä tai vähimmälle huomiolle jääneitä asioita, samoin kuin edellisenä yönä, ja vaikka sitä suosittelisinkin mieluummin välttämään niin kyllä sekin vaan tarvittaessa toimii ja tuottaa tulosta :-D Tsemppiä sulle ihan kauheesti kirjotuksiin, toivottavasti menee hyvin ja voit jälkeenpäin olla tyytyväinen!

21:06  
Anonymous Anonymous said...

Niin ja ei ehkä ihan musiikin kuunteluun kannata luottaa kielioppijutuissa niinkun joku oli kommentoinut, suuri osa ei todellakaan oo mitään malliesimerkkejä englannin kieliopista :-D

21:09  
Anonymous Anonymous said...

samaa mieltä! hemmetin ärsyttävä, ku ei välttämättä saa lakkia ENGLANNIN takia!!!!!!!!!

21:18  
Anonymous Anonymous said...

kannattaa lukee enkus kaikkii semmosii prepositiorakenne juttuja siis et mikä tietty prep tulee aina tietyn sanan kaa. ja sitte iha perusjuttuja kute vaik epäsäänn. verbit ja muut kielioppirakenteet. ja muuten yks hyvä on sillai et opettelet jotai sellasii sanontoja valmiiks mitä aattelisit et voit käyttää sun aineessa,koska sil aineella on aikapaljon painotusta kokonaispisteissä. siis tarkotan jotain vaik alotuksia, ja jotai tiäks jos pitää vaik kirjottaa mielipideteksti,arvostelu ymym et tiät mitä pitää laittaa ja semmosta. ja niinku joku jo sano niin kannattaa harjotel niist vanhoista yovihkoista koska siin kestää hetki et hoksaa minkälaisii juttui ylees kysytään. ja sit jotai sanoja, jos sul on ollu enkku7 kurssi(ympäristösanastoo ym) nii kuulemma (ope sano meil,kirjotin viimevuon) nii se on vissii aika tärkeä et kannattaa niit vähä kattella. ja jotai perussanastoi. ja sit älä stressaa liikaa!! mäki sain 6-7 enkunnumeroil C:n ja luin kyllä mut en mitenkää älyttömästi. Se menee ihan hyvi ku keskittyy ja lukee asioit sillai rauhassa ja sillee et sul tulee sellane olo et eheit käymää suunnillee kaikki mitkä ajattelitki. ja sit vie yks lohdutus:jos kirjotat syksyl jo enkun nii onhan sul viel mahis koittaa parantaa sitä kevääl( josset siis kirjota mitään muuta sillon. Tsemppiä!!:) t. tänä vuon valmistunut
ja nää oli vaa niit mitä mä oon huomannu hyviks,et riippuu millä tavalla opit tai mitä juttuja sun pitäis kerrata.:)

21:21  
Blogger Tiia said...

Ne kappaleiden sanastot on välillä oikeesti ihan yhtä tyhjän kanssa, niissä käytetää nimittäin välillä niin sellasta sanastoa jota ei ihan oikeesti ikinä tuu tarviimaan :D Mut kai niistäki kannattaa jotkut vaikeimmat jutut opetella!

21:37  
Anonymous maria said...

se on sinänsä ihan sama onko amiksessa vai lukkarissa :-D (ite olin amikses) meiän ruotsinope oli entinen lukioluokan maikka ja se ei päästäny millään tavalla helpolla meitä.
meiän kokeet oli pituutta 2-3sivua mut sitte ku hän tuli opettamaa 'nämä kokeet on ainaki 7sivua!! minä olin lukiossa ja siellä tehtiin näin' ja mones muussaki aineessa mentii lukion rinnalla.
et samapa se kummassa koulussa on, jokasesta löytyy 'miinus'puolensa:-)

21:43  
Anonymous Saara said...

Itteeni autto enkun kanssa tai no oikeestaan pelkän esseen kanssa ihan hirveesti kun siskon kansaa katottiin idiomeja läpi päivää ennen enkun ylppäriä. Just esim "Social networks have changed the face of modern communication,
A chain is no stronger than its weakest link" yms ja tollasia kun opettelee pari ulkoa nii esseessä saa paljon pisteitä :) tietenkää ei noit voi joka lausees käyttää ja pitää olla tarkkana mihin kohtiin noita tunkee mut yleisesti auttaa :) tsemppiä lukemiseen! Älä ota turhaa stressii :)

22:02  
Blogger Jasmin said...

Usein kysyt lukijoiltas apua, mut kun jos lukijat kysyy sinulta apua niin et auta? en nää syytä miks meidän lukijoitten pitäs auttaa sua. kunhan sanoin mielipiteeni JOTEN ÄLÄ RAGEE TOSTA <- Anonyymi pliis. Eikö Annika kertonu kuinka se on YRITTÄNY etsiä netistä vinkkejä, miten enkun ylppäreihin kannattaa lukea, mutta sitä ei ollut löytynyt? Teistä anonyymeistä suurin osa vinkuu ja vonkuu apua sarjan lataamiseen koneelle ja siihen aivan satakymmenprosenttisen varmasti löytyy netistä apua, googlettamalla. Eli eiköhän oo kuitenki kaks eri asiaa, kun Annika sitä apua oli yrittäny etsiä, mutta ei ollu löytäny ja se, että te tulette tänne HETI kysymään apua sarjojen lataamiseen ilman avun etsimistä netistä?

22:21  
Anonymous Anonymous said...

kannattaa mennä kirjatoo lukemaa sillä siellä ei tuu istuttua tietokoneella tai tv:een eessä vaa pystyyy keskittyy hyvi ku on hiljasta, tsemppii kirjotuksii:)

22:22  
Anonymous Anonymous said...

Pakko puuttua, koska miten oletat, että ylppäreihin löytyy vinkkejä huonommin kuin joihinkin sarjojen latailuihin?!! Ylppärit kokee ainakin 50% teineistä, joten mahdollisuus löytää olis aika suuri. Mistä tiedät, onko noi sarjojen kysyjät etsineet apua netistä? Et tiedä. :)

22:29  
Anonymous Anonymous said...

hei vaik ne enkun kurssinumerot ei oo parhaita ni älkää ressatko! itellä oli ihan sama, kävin pari kurssia kahteen kertaan että pääsin läpi ja yo-kokeesta sain been vaikka siihen luin vain kielioppia, että osasin kirjottaa esseen oikein (tosi yksinkertasesti:d) Ku meiän lukios ainaki se et pääs kurssist läpi oli sen merkki et opit asiat tarpeeks hyvin ja niil opeil pitäs päästä ylppäreistki läpi:)

22:56  
Blogger ITRANSLATEDIT said...

Today I decided to get a grip on myself and try to start reading. Well, at least I went and got the rest of the books for me and drew up some kind of a reading schedule but that's when my motivation ran out.. I've always been very poor at reading for exams, so this task feels just hopeless! The reading schedule seems all impossible and I still haven't included there one course and browsing the Abi English revision book. I don't have any idea how to read, what to read, what to emphasize, where to begin... this will be probably the most horrible month in my life (this far, just waiting for the spring)!! :-D I've already browsed through the web, searching for advice, but now I thought to ask you which tips and techniques you've found to work well with these cases? Help me! Of course it always depends on a person but you can't know if it works if you don't try it yourself! Now I try to shape up and get today's work done, because for me, starting is always the hardest part..

...or then I'll just continue watching these Gossip Girl episodes with English subs, that also benefits somewhat, doesn't it?! :-D

22:58  
Anonymous Anonymous said...

tuleeko kuvapostaus ennen ku koulut alkaa?

23:01  
Blogger Annika said...

En valitettavasti osaa sanoo tarkalleen mut mä saan kameran lainaks keskiviikosta eteenpäin niin yritän saada tehtyä! :p

23:04  
Anonymous Anonymous said...

Mää ainaki katoin vaa kaikkia sarjoja koneelta haha ja sit luin jotai kirjoja enkuks niinku esim harry pottereita. Aattelin et jotai kirjojen sanastoja on ainaki aika turha ruveta pänttään, koska se on nii pieni todennäkösyys et just ne sanat mitkä oot opetellu on siinä kokeessa. Panostin enemmänki just kuulunymmärtämiseen ja kielioppiin ja siihen kirjotelmaan. Tietenkin se riippuu just siitä omasta tasosta ja tavotteista, ite koen et oon ''ihan hyvä'' enkussa ja toi riitti mulle saamaan varman M. :) Tsemppiä lukemiseen, kiitän vaan luojaa et itellä ne on jo ohi!

23:24  
Anonymous Anonymous said...

suosittelen lukemaan kieliopin todella hyvin läpi:) sitten sanojen ja muiden opettelu vähän vähemmälle! tee tehtäviä abikirjasta huolellisesti ja koulun alkaessa tee kuunteluharjoitukset hyvin:) itse luin juuri vain kielioppia ja katsoin sinkkuelämää englanninkielisillä teksteillä ja C tuli:D

23:29  
Blogger Elli said...

Turhaa kyl noit koulukirjoja lukee noin hirveästi, kannattaa enemmän keskittyä enkkuun sillee miten sitä äidinkielenä puhuvat tekee. Lukee englanniks, kattoo sarjoja englanniks, että esimerkiks kehittyy tapa kirjottaa tai puhua sitä ja just yleisiä sanontoja mitä käytetään. Paljon parempi kuin pänttää noita kirjota. Ite en lukenut ollenkaan enkun kokeeseen ja sain M:n :D

23:30  
Anonymous Anonymous said...

Ite liimailin sillon ku kirjotin niiin post-it lappuja kotona ihan joka paikkaan. siis jääkaappiin, seinään mikä on sängyn vieressä, tietokoneeseen, vessaan, kaikkiin peileihin... siis ihan kaikkialle missä tulee kotona oltua:-D niihin sitte kirjottelin tärkeimpiä kielioppi juttuja ja sanastoa. Abikurssilla saa aika paljon apua siihen että mitä sanastoja kannattaa painottaa mut esim just ilmastoon ja työmaailmaan liittyvät kannattaa opetella ja miettiä mitä isoja aiheita on nyt viimesen 2 vuoden aikana ollu maailmalla (esim nyt vois hyvin olla noista euroopan kriiseistä, eurosta ja kreikasta ja espanjasta) :) kuunteluun ei auta ku just noitten sarjojen kattelu! tsemppiä paljon:-)
-M

23:38  
Blogger Minea said...

Ihanaa kun ei tarvi enää ite stressata kirjotuksista :D enkä oo kyllä mikään pätevä neuvomaan enkun kirjotuksiin, kun kirjotin siitä A:n, joka oli mun tavoitekin :DD mutta oman tason mukaisesti mentiin enkä muutenkaan lukenut juurikaan kirjotuksiin paitsi reaaliin ja ihan mukavasti kaikki silti sujuivat. enpä osaa muuta vinkkiä antaa kuin, että etsi se motivaatio jostain, sehän on se tärkein asia ;)

00:23  
Anonymous Anonymous said...

Rankalta näyttää kieltämättä:D Mutta ajattele tulevaa ja sitä tunnetta kun se koe on ohi. Palkitse itteäs aina välillä, jotta motivaatio pysyy kasassa. Muista kuitenkin pitää myös ittestäs huolta, kuten nukkumalla, liikkumalla ja syömällä hyvin niin jaksat paremmin. Ei kannata puuduttaa itseään täysin opiskeluun, sillä se saattaa johtaa väsymykseen jne. Tsemppiä;) Tuskin se Gossip Girlin katsominen ainakaan pahasta on;)

00:38  
Anonymous Anonymous said...

mitä arvosanaa tavottelet?

01:14  
Blogger Jennika said...

Yök, mun pitäis varmaan kans tehdä kirjotusten suhteen jotain... En oo koskaan "lukenu" matikankokeisiin, enkä oikeen tiedä mistä nytkään alottaisin sen kanssa, kun en jaksais jokasesta pikkujutustakin väntää paljon tehtäviä - toivottavasti osaan panostaa oikeisiin juttuihin! Mut enkkua en aio lukea lainkaan, paitsi sen verran aion valmistautua, että teen niitä vanhoja kokeita ja sellasta vinkkiä oonkin saanut, että niitä kannattaa tehdä. :) Katotaa miten tän tytön käy, tosin tavotekin on vaan B tai C... ;)

09:29  
Blogger Annika said...

Mä en oikee osaa sanoo, hirveen vaikee uskaltaa ees toivoo yhtään mitään ku en oo ikinä ollu siinä ylppäri-tilanteessa.. Mut jos nyt oikee hyvin sattuis menemään ni mun tavote ois enkusta E!

09:39  
Anonymous Anonymous said...

Eikä välttämättä toimi! Serkkuni kirjoitti enkun, ei päässyt läpi - lähti vuodeksi jenkkeihin aupairiksi - tuli takaisin ja kirjoitti enkun uudestaan: ei päässyt vieläkään läpi :D

Joiltain se ei siis vain luonnistu. Itsellänikin enkku syksyllä edessä ja toivon että hieman paremmin käy..

- Sini

10:35  
Blogger Kärty said...

Kielioppi on hyvä osata etu- ja takaperin ulkoa. Plussana opettele painottamaan sanaston käyttö joko amerikan englantiin, tai britti-englantiin. Näitä kahta ei saa sekoittaa, kun kirjoitat esseetä!

Eli älä kato gossip girliä ja emmerdalea, vaan painota jompaan kumpaan :D

10:54  
Anonymous Anonymous said...

No ite kirjotan nyt syksyllä 2 reaalii ja keväällä on tuo sama nelinkertanen stressi!:D Ei tuo lukeminen nyt oikee nappaa, mut onneks aherrus palkitaan(toivottavasti:D)sit keväällä hatun kera!:)Mut lukuiloa ja onnea kirjotuksii!(:

12:06  
Anonymous Anonymous said...

eiks sulla joskus ollut aikeita lähteä vuodeks jenkkeihin?:) näin ainakin muistelisin... koita vaan tarttua itteä niskasta kiinni, koska jos et sitä tee, se rupee myöhemmin kaduttamaan ja tulee fiilis "miksen alottanut aikasemmin..." :-D tsemppiä lukemiseen:)!!

12:20  
Blogger Loviisa said...

Toi ylppäreihin luku on toki yksilöllistä, mutta uskaltaisin väittää, että enkun yo on helpoimmasta päästä :-) Eikä siihen oikeestaan voi lukea, koska se itse koe ei liity millään tavalla noihin kirjan kappaleisiin. Ite en lukenut oikeestaan ollenkaan, harjottelin vaan kuultua jonkun verran ja kattelin just englanninkielisiä sarjoja. Mun kaveri taas luki kaikki kirjat kahteen kertaan ja kirjotti sitten loppujenlopuks ällän paperit, mutta englannista me saatiin samat pistemäärät, kumpikin E, ja meidän lukemisissa oli suuren suuuuri ero! Kielten yo on muutenkin pelkkää kikkailua niillä kysymysten asetteluilla ja kaikella turhalla, siihen on aika vaikee valmistautua. Viimesyksyn yo:ssa oli ainakin jotain niin kieroja kysymyksiä, että se "oikea" vastaus todettiin tyyliin myöhemmin vääräksi. Ne koittaa saada vaan hajontaa niihin tuloksiin ja se yo-koe ei nykyään mittaa millään tavalla kielitaitoo.

Opette kielioppia ja artikkeleiden käyttöö yms, niin pärjäät rakenteissa, mutta luetunymmärtämisessä pärjäät varmasti ihan sun tänhetkisellä kielitaidolla. YO-koe on kummiskin kypsyyskoe, ja ne asiat on opittu koko peruskoulun ja lukion aikana - yhdessä kuukaudessa ei enää mitään ihmeitä tapahdu.

Älä uuvuta ittees kielten lukemisella koska niin karulta kuin se kuulostaakin, sä oot jo lukioaikana oppinu sen kaiken tarvittavan ja nyt pitäis olla enää jäljellä vaan kertailua ja varmistelua. Lue reaaleihin vasta oikein kunnolla, niissä siitä on jotain hyötyäkin ja pääset näyttämään tietämykses! :-)

Sitä sitten keväällä huomaa kuinka turhaa ressiä onkaan ottanut, vähemmälläkin pärjää ;-)

14:30  
Blogger Annika said...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja neuvoista ja vinkeistä, ootte lievittäny tätä mun panikointia moninkertasesti! :-):-)

14:36  
Anonymous Anonymous said...

Voitko kuvailla enemmän sun elämää tänne? kyllä sillä aifounilla saa kuvia monista tilanteista :)?

14:48  
Blogger Annika said...

Niin millasista tilanteista? :-D oon kyllä kuvannut tänne jo aikalailla kaiken mahdollisen ja joskus ei vaan huvita napsia kuvia jokaisesta mahdollisesta jutusta.

15:00  
Anonymous Anonymous said...

nyt tulee tyhmä kysmys mut kirjotan itekki englannin nyt syksyllä mut en tiiä mikä päivä koe on?:D

16:17  
Blogger Annika said...

Ne näkee netistä, ytl:n sivuilta.

16:26  
Anonymous Anonymous said...

Pakko mainita vaa että mä en tehny muuta ku katoin gg:tä enkkusubeilla (ja välillä ilman) ja kirjotin enkusta laudaturin. Avaamatta ensimmäistäkään kirjaa :D joten u go girl, sä pystyt siihen!

19:56  
Anonymous Anonymous said...

Mä en lukenu enkun kirjotuksii yhtään kurssikirjaa :) Tuntu jotenki liian turhauttavalta alkaa kahlata läpi jokasen kirjan kielioppiosioita, jotka todellakin olin lukenu hätäsesti vaa läpi ennen kyseisen kurssin koetta... Ostin kertauskirjan ja luin sen kerran lävitse, tein netissä abitreenit-sivustolla erilaisia tehtäviä ja koitin muistaa välillä tehä koulusta hamstrattuja vanhoja yo-kokeita. Ja nuilla pärjäs aivan loistavasti! Tietty katoin myös viis miljoonaa tuntia Frendejä ilman tekstityksiä, kerranki tarjoutu iha hiton hyvä tekosyy siihen! :D

20:24  
Blogger Elina said...

ei kannata stressata kirjotuksiin liikaa, mun aikasemmin kirjottaneet kaverit sanoi tota mulle kun luin kirjotuksiin ja nyt voin sanoa sitä eteenpäin :) mulla ei ainakaan keskinkertaisesti menneet kirjotukset vaikuttaneet ollenkaa kun pääsin nyt ekalla yrittämällä yliopistoon erittäin halutulle alallekin vielä!

20:35  
Anonymous Anonymous said...

harmi etten voi sua kirjotusten suhteen neuvoa :-( itelläni starttaa vasta toka vuosi.. mut ainakin mulle on kokeissa lukuaikataulusta ollu hyötyä, kunhan sitäkään ei ihan orjallisesti noudata vaan oman jaksamisen perusteella. koska jos lukee vaan lukemalla eikä aattele mitä lukee, niin se on kyllä ihan turhaa! no eipä musta kovin apua ollut, mutta suurimmat tsempit sun lukemiselle ja kirjotuksiin!! :-)

22:11  
Anonymous Anonymous said...

Itse en jaksanut ottaa yo kirjotuksista mitään stressiä pari vuotta sitten. Sen huomas ehkä jo siitä, että myöhästyin syksyllä enkun yo-kuuntelusta... hups. Joka tapauksessa, mun mielestä se viimehetken lukeminen ei vaikuta enää mitenkään. Erityisesti kielissä, jos et osaa niin ei enää kerkeä oppimaankaan. Tietysti sanastoa kannattaa opetella, mutta jotain kielioppia, PYHPÖH! Sama joku historia, jos et tiedä mitään historiasta, ei sitä enää kerkeä oppimaankaan. Kannattaa esimerkiksi psykologiastakin lukea (jos edes sitä kirjoitat) niin niitä asioita joita ei kovin hyvin tunne. Aiheena kuitenkin sellainen, johon maalaisjärjellä pystyy hyvin moneen kohtaan vastaamaan. Matikassa puolestaan laskujen laskeminen on parasta "lukemista", ei niitä eri kaavoja muista ellei niitä ole käyttänyt..

12:33  

Post a Comment

-17 years old
-Lahti, Finland
-Instagram: annikaollila
-Canon 650D + 50mm f1.8

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home