Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

APUA KAIVATAAN

10/20/12

APUA KAIVATAAN

eeeeeeee

Täälläkin suunnalla ollaan nyt vihdoin ja viimein päästy virittäytymään lomatunnelmiin ja näillä fiiliksillä jatketaan toivottavasti vielä kahdeksan päivän verran, jee! Mulla oli suunnitelmissa tehdä tää postaus jo eilen, mutta kävikin sitten niinkin kivasti, että jumppaan kiireessä lähtiessäni paiskasin oven kiinni jättäen avaimet eteisen hyllylle. Hieno homma Annika!

Tässä on nyt taukoiltu muutama päivä liikaa tän kirjottelun kanssa, mut ihan hyvällä syyllä: mä en yksinkertasesti haluu enää pilata tiedän silmiänne näillä ärsyttävän huonolaatusilla puhelinkuvilla! Oon pyöritelly tätä asiaa pienessä päässäni muutaman päivän ajan ja tullu siihen tulokseen, että mun on pakko päästä ostamaan uusi kamera. Jopa silläkin uhalla, että tässä taloudessa syödään tästä edespäin pelkkää makaroonia ja tonnikalaa. Oon selaillu muutamia eri vaihtoehtoja netistä ja pohdiskellu esimerkiks Canonin 1100D:n (hinta lyhentäis huomattavasti tän makaroonikuurin pituutta ja oon vielä kaikenlisäks todennu tän omin käsin ihan kelpo vempeleeksi!) ja 650D:n välillä päätymättä kuitenkaan vielä yhtään mihinkään tulokseen..
Siispä aattelinkin kysästä teidän, ihanat lukijat, mielipiteitä ja kokemuksia näistä edellämainituista ja tietysti muistakin Canonin järkkäreistä! Hyvät puolet, huonot puolet, parhaat ostopaikat.. Mitä vaan, joka auttais mua tekemään päätöksen. Sana on vapaa!

Labels:

141 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Canonin 650D on aivan loistava, paljon parempi vaihtoehto...

14:40  
Blogger Annika said...

Niin varmasti onkin, sit vaan täytyy pysytellä nollatoleranssi-säästökuurilla pari kuukautta pitempään.. :-D

14:41  
Blogger Julia said...

mulla on 1100D enkä oikein tykkää, tai no en tykkää yhtään, mitä oon kuullu 650D niin paljon parempi! :)

14:46  
Anonymous Anonymous said...

1100D on ihan loistava kamera, josta en oo mitään vikaa löytäny :) esimerkiks 1000D:stä paljo kehittyneempi versio. 650D on tottakai järjettömän hyvä, mutta jos ei mitään ammattikuvaajan uraa alottele ni 1100D on ihan yhtä hyvä peruskäyttöön :)

14:47  
Blogger Annika said...

Mä taas en oo löytänyt siitä oikeestaan mitään vikaa käytössä, ku siskolla on se ja oon pari kertaa testaillut :p

14:48  
Anonymous Anonymous said...

Eiköhän se 1100D riitä sulle, vaikka tietysti se 650D ois paljon parempi :D

14:53  
Anonymous Anonymous said...

canon 650D !!

14:57  
Anonymous Anonymous said...

1100d on mahtava! riittää varmasti hyvin päivittäiseen peruskuvailuun :)

14:59  
Anonymous Anonymous said...

jos et kauheesti rahaa haluu näihin kameran vempeleisiin tuhlata, suosittelen ehdottomasti 1100d:tä!

15:01  
Blogger Rahel W said...

kannattaa harkita myös muit, esim 600D koska se on kai melkee samanlaine ku toi 650D! ja 550D on kans tosi hyvä :)

15:03  
Anonymous Anonymous said...

you change your color hair again?? :-)

15:05  
Anonymous Anonymous said...

Itsekkin nojautuisin kohdallasi 1100D:n näistä vaihtoehdoista! Aivan järjettömän hyvä peruskamera, etenkin näihin tällaisiin "jokapäiväisiin" kuviin mitä sinäkin napsit blogisi puolelle. Itse kuvailen enemmänkin, ja jos et ole blogiharrastusta/tms suurempi kuvaaja, et luultavasti huomaa järkyttävän suurta eroa runkojen välillä, saati tarvitse niitä muutamaa lisätoimintoa mitkä 650D kattaa. Tietysti aina jos miljoonia löytyy tililtä ni miksei samointein vaikka 5D Mark, mutta jos rahakin pitää ottaa tässä huomioon niin ehdottomasti tonnisatanen ostoskoriin :-)

15:06  
Anonymous Anonymous said...

1100D:llä on mun mielestä ärsyytävämpii ottaa kuviii varsinki jos on normaaliputkii muttaa kun et ottele kovin kummosiaa kuvia niin se varmaan kelpais jaa se ei olis niin kallis..olisin 650D kannallaa

15:09  
Anonymous Anonymous said...

http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewProductCompare-Show?products=EOS1100DKITIS@store-gigantti|EOS650D1855IS@store-gigantti

15:10  
Blogger Mette said...

mulla on ollut 1100D jo yli vuoden verran ja oon ollut tosi tyytyväinen tohon ! ei oo mitään vikoja ollut ja hienoja kuvia tulee kun erilaisia asetuksia on oppinut käyttämään :) ja niinkuin totesit, tosi helppo käyttöinen kamera on kyseessä ja toi on kevyt siihen verrattuna mitä joillakin kavereilla on. hintakin on laskenut huomattavasti siitä, mitä se oli ennen joten itse ainakin suosittelen 1100D :) tosin en osaa sanoa mitään tosta toisesta, mutta molemmat varmaan on hyviä.

http://metenblogi.blogspot.fi/

15:11  
Anonymous Anonymous said...

sain just siskolta ton 1100d ja oon todennu sen tosi hyväks vaik tietenki toi 650d ois parempi :)

15:11  
Blogger Eerika said...

1100D on iha hyvä peruskamera, riittää ihan hyvin "tavallisel" ihmisel ketä kuvaa just vaik blogii :) vaik se on halpa siin on hyvälaatuset kuvat ja video. Uskoisin et helppokäyttösempi ku ammattilaiskamerat, ni siitä on varmaa sulle enemmä iloa ;)

http://soundofmyheart-eerika.blogspot.com

15:12  
Blogger Tiia-Liina said...

Parempihan toi 650D olis MUTTA itelläni on toi 1100D ja se toimii ihan älyttömän hyvin, ja poikaystävä on "valokuvaus" alalla / koulussa ja siellä hän käyttää tota mun kameraa ja ammattilaiset on kyl kehunu aivan hyväks kameraks.. Että toi 1100D ku ei oo hirvee kallis nii mun mielestä on hintansa arvone.. ite ostin anttilasta ja makso vaan 320 e..

15:14  
Anonymous Suvi said...

Itelläni on nyt ollu kohta vuoden canon eos 1100d, ja oon todennu sen tosi hyväks jos ei oo mikää ammattikuvaaja. Se on tosi simppeli käyttää ja hyvä hintalaatusuhdekkin mun mielestä. Ite oon saanu ihan super hyviä kuvia sillä.Ite näin melkeen vuoden joka viikkoisella käytöllä en oo löytäny mitään negatiivista puolta kamerasta. Suosittelen!! Ja ainii ostin sen gigantista:)

15:19  
Anonymous Anonymous said...

canon 600D on myöskin super hyvä ja helppo :) kääntyvä näyttö on parasta!!! hintaki vähä alempi ku 650D

15:26  
Anonymous Anonymous said...

no en itse kun et ole mikään ammattilainen suosittelisin vähän pienempää kuin 660d

15:26  
Blogger Lili said...

1100D on oikein kelpo kamera, enkä nää mitään syytä miks sun kannattais ostaa 650D sen sijasta. Kauheesti eroja niissä ei ole, ainakaan siltä kannalta että sä todennäkösesti suurimmaks osaks kuvaat tätä blogia varten, etkä mitään seinänkokosia julisteita aijo niistä kuvista teettää, tai ruveta mikskään ammattilaisvalokuvaajaks! :D

15:26  
Anonymous Anonymous said...

sillon ku värjäsit ihan semmosiks tummanruskeiks sun hiukset ni millä värillä värjäsit? tai jos et muista ni millä värillä kannattais värjätä, ku haluisin mun ällöttävistä vihreeruskeista hiuksista tummanruskeet (:? tiiän ettet oo mikää kampaaja, etkä välttämättä tiiäkkään näistä jutuista sen enempää ku mäkää, mut silti haluisin tietää mitä oot mieltä että millä värillä ois hyvä värjätä? muutenki ois kiva saada sulta hiuspostausta ja miten hoidat sun hiuksia yms.(:

15:29  
Blogger Reetta said...

Mulla on 1100d, tottakai haluaisin jonku 600d:n tai vastaavan mut 1100d oli ekaks järkkäriks hyvä ja "halpa" jos noita mitään nyt voi halvaks sanoa :-D sain lahjaks lisäsalaman ja se on kyllä ollu elämäni paras lahja tähän mennessä, vaikka ite 1100d:n laatu ei taivasta hipoisikaa ni tolla salamalla päästää todella lähelle! Kaiken kaikkiaan 1100d:tä suosittelen ellei halua maksaa itteään kipeeksi paremmasys :-D

15:31  
Blogger Annika said...

En osaa sanoo ku nappaan vaan aina kivalta näyttävän värin hyllystä :-D ja oonkin kokeillut varmaan 20 eri hiusväriä. Ja en usko tekeväni hiuspostausta ainakaan tällä hetkellä kun pesen nää vaan ihan perus shampoolla enkä hoida sne kummemmin..

15:31  
Anonymous Anonymous said...

mistä sä oot ostanu ne sun jumppatrikoot ja paljon makso? :)

15:32  
Blogger Annika said...

Ihan mielelläni tuhlaisinkin jos ois rahaa vaikka muille jakaa, repäsisin ja ostaisin jonkun "kunnon kameran" kuten vaikka 5D Markin, mut tässä tilanteessa ei oo ihan äkkiseltään sellasiin varaa :-)

15:34  
Blogger Annika said...

En muista enää, ne on varmaan 4 vuotta vanhat :-D

15:47  
Blogger Annika said...

Mullakin ois jo lisäsalama ja pari objektiivia valmiina edellisen kameran jäljiltä :-)

15:48  
Anonymous Anonymous said...

mikset kysy saralta iteltään sen kameran hyviä ja huonoja puolia?

15:54  
Anonymous Anonymous said...

mulla on canon 600d ja en voi sanoo muuta ku että oon tyytyväinen! kääntyvä näyttö on tosi kätevä ja gigantista ton saa alle 550 eurolla :-)

16:00  
Blogger Melissa said...

Netissä on aika paljon kaikkia sivuja, mihin kootaan eri paikkojen hintojen vertailuja.
Canonin 1100D:stä löytyy ainakin näistä http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/502139 ja http://www.vertaa.fi/digikamerat/canon/eos_1100d/prices.rhtml , ja 650D http://www.vertaa.fi/digikamerat/canon/eos_650d/prices.rhtml ja http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/847512 :)
Ite kannttaisin tota 1100D:tä. Saat varmaan myytyä esim. bloginkin kautta eteenpäin sen, jos alkaa myöhemmin kaduttaan ja nälkä kasvaan syödessä (ja haluat vaihtaa vielä "laadukkaampaan" kameraan :D

http://heart-filled-with-music.blogspot.fi

16:02  
Anonymous Anonymous said...

No canonin 650d on sinäsä parempi mutta 1100d on oikeesti myös tosi hyvä, se vaa riippuu iha kuvaajasta ja sinäsä se on parempi ostaa ku on sinäsä halpa ja ihan hyvä mutta sitte siihen voi ostella parempii objektiiveja nii sinäsä tulis halvemmaks. Ja tiiän tosi paljon hyviä blogeja ja bloggaajia kellä on 1100d tai 1000d ja todella hyviä kuvia on! Ittelläni in 1100d ja oon tyytyväinen :)

16:03  
Anonymous Anonymous said...

hmm no itelläni 1100D, itse ottaisin sen mielummin kuin 650D joka tosin on jonkun verran parempi ? , koska en kuvaile ammatikseni jne.. Oman 1100D ostin ihan Gigantista, ainakin Jyväskylän seudulla kyseisestä kamerasta on lähes kokoajan jonkunlaisia tarjouksia, hinnat pyörivät reilun 300 ja reilun 400 e välillä, usein yli 400e ylittävät hinnat ovat olleet ns. paketteja joissa tulee sitten kameralaukkua ja muistikorttia mukana :) pelkän kameran hinta täällä on kai alle 400 :) sillä saa sellasia perus hyviä kuvia ja siinä on hyvät asetukset joita voipi itse säädellä. Voisi myös opiskelijan kukkarolle olla vähän ystävällisempi, jää sitten rahaa muuhunkin, tuo hinta kamerasta ei ole kovin paha ja hinta-laatu suhde on hyvä, kameralla saa tarkkoja kuvia jotka näyttää järkkärillä otetula ja se on helppo käyttää :)

16:04  
Anonymous Anonymous said...

tottakai 650D on parempi kuin 1100D, mut itelläni on tuo 1100D ja niinkun itsekin oot päässyt sitä testailemaan niin mun mielestä se on kyllä tosi hyvä kamera! kunhan sitä vaan osaa käyttää niin saa sillä tosi hyviä kuvia :-) mut kannattaa miettiä tarkkaan et millasis tilanteis kuvaat, et millasta kameraa tarttet ja millasia ominaisuuksia! mut 1100D hinta on alle 400€ ja 650D on 800€.... ;-) ja gigantista varmaan kannattaa ostaa, mun mielestä siellä on aina ollut edullisinta!

16:08  
Anonymous Anonymous said...

värjäsitkö jo hiukses, oliks toi väri hyvää? :-)

16:11  
Blogger Martina said...

kannattaa ostaa 1100d. Se on sopiva aloittelijoille ja nille jotka osaa kuvata. Jos haluut parantaa kuvaamistaitojas nii sit se 600d voi olla sopiva. :) itelläni on 1100d ja suosittelen sitä :)

16:19  
Anonymous Anonymous said...

ootko harkinnut mitään 'minijärkkäriä' esim olympukselta/nikonilta, kun ne ollut pinnalla nyt aika useissa blogeissa ja kuvasjälki niissäkin erittäin hyvä!:--)

16:21  
Anonymous Anonymous said...

Mulla itelläni on toi 1100D ja mun mielestä iha sikahyvä! ja hintakaan ei oo paha mun mielestä siihen nähde. Toisiku toi 650 ni onha sekin tosi hyvä mut mun mielestä toi 1100 on kyl parempi hintaansa nähden :)

16:25  
Blogger Noora said...

täytyykö sen olla järkkäri? mulla ainakin on toi canonin ihan perus digikamera jossa on 16 megapikseliä ja sillä saa kuvattuu hyvin! eikä hintakaa ole mikään korkee :-)
http://www.gigantti.fi/product/kamerat/digikamerat/POWERSA2400BK/canon-powershot-a2400-is-digikamera-musta

16:31  
Blogger Annika said...

Koska sillä ei luultavasti ole kokemusta esim. tosta 650D:stä? :-D oon kyllä käyttänyt 1100D:tä ja tiedän millanen se on, halusinkin tässä vähän laajempaa otosta ihmisten kokemuksista.

16:33  
Blogger Annika said...

En ole, haluun kyllä ihan kunnon järkkärin kun mulla on siihen lisäosia jo monien satojen eurojen edestä enkä haluu heittää niitä hukkaan :-)

16:34  
Blogger Annika said...

Enemmän houkuttais toi 650D ku en mä kuitenkaan enää mikään alottelija oo ja jos ostan sen tuhatsatadeen ni tiiän himoitsevani tota jälkeenpäin :-D ainoo mikä tossa ei nyt houkuta on nimittäin hinta, onhan se nimittäin huomattavasti helpompaa saada 400€ kasaan kuin 800€..

16:37  
Blogger Annika said...

Musta tuntuu et nälkä on jo nyt kasvanut syödessäni; siis pyöritellessäni tätä juttua uudelleen ja uudelleen :-D mulla oli ennen se 400D joka oli aika samanlainen ku toi 1100D (tosin paljon vanhempana ja ilman videokuvausta) ja sillon aloin jo haaveilemaan vähän paremmista kameroista. Vaikka tässä onkin jo jonkun aikaa oltu kuvailematta niin ei kuitenkaan periaatteessa huvittais taas alottaa ns. "alusta"..

16:41  
Anonymous Anonymous said...

eeeeeiii et saa värjää sun hiuksia, noi nykyset on nii hienot!! :) ethän värjää?

16:44  
Blogger Annika said...

Kyllä täytyy, mulle ei oo hirveesti eroa digikameralla ja puhelimella kuvauksella kun näissäkin on nykyään jo suht hyvät kamerat puhelimenkameroiksi. En kuitenkaan ikinä näkis itteäni kuvaamassa blogini kuvia digikameralla, kyllä se jälki niiden ja järkkärin+kunnon objektiivin välillä on huomattava :-)

16:46  
Blogger Annika said...

Sä voit vapaasti värjätä tollaset hiukset jos ne kerran on niin "hienot", mut mä eläm mielummin vaikka sitten rumien hiuksien kanssa kunhan tunnen oloni paremmaksi niissä :-)

16:49  
Anonymous Anonymous said...

mulla on canonin 550d ja oon siihen tyytyväinen :-) ite kameraa hankkiessa mietin kans noita halvempia kameroita ja sitte just tätä 550d, ku se oli sillon se uus malli. Kuitenkin ajattelin, että sitte jos myöhemmin tahtoisin paremman rungon nii ei tarvi heti sitä olla hankkimassa! ja oon kyllä tosi tyytyväinen valintaani, eikä toi tunnu nii muoviselta kuin se 1100d :)!

16:53  
Anonymous sofia said...

suosittelen sulle 1100d! :) mulla itelläkin on se ja nykyää aika 'halvalla' jo saa ku hinta on laskenu :D. ja se on plussaa ku sulla on jo niitä obsuja entuudestaa! :) mulla itellä ei vielä oo ku se perus kitti, mutta oon menos thaimaahan ens joulukuussa ja mietin jos sitäkin ennen hankkisin jonkun muun :)

jos joku joka tietää tälläsista niin oisko esim. 50mm 1.8 hyvä tohon?:) sehän ei maksais ku jonkun 100e kai :D

16:57  
Anonymous Anonymous said...

Itelläni olis Canon EOS 1000D ylimääräsenä ja oon suunnitellu sen myymistä.. Se ainakin on tosi toimiva ja hyvä perus-järkkäri, itelläni vaan jäänyt jo ns. turhaks. En vaan tiiä kelle on sais myytyä :-D Onks täällä ketään kiinnostuneita? :-D

17:03  
Blogger Annika said...

Mulla on just toi sun mainitsema viiskytmillinen ja se on ihan ookoo-linssi! Ton kameran rungon jälkeen mun seuraava sijoitus ois varmaan kuitenkin 50mm f1.4 :-) ah, haaveilen siitä jo.

17:06  
Blogger meirami said...

Also I managed to reach the holiday mood here at last, and that's how it will hopefully go on for the next eight days, yay! I planned to make this post already yesterday but then I happened to slam my door locked when hurrying to the gym, and the keys were left on the shelf in the hall. Nice work Annika!

I've had a few days too long a break from blogging but there's been a good reason for that: I just don't wanna hurt your eyes with these bad quality phone photos anymore! I've been thinking this for a few days and came to the result that I need to buy a new camera. Even at the risk that this household might eat only macaroni and tuna from that on. I've been browsing a couple of alternatives in the internet and considering between Canon 1100D (its price would shorten the length of that macaroni treatment and what's more, I've also proved it to be quite a great gadget with my own hands!) and 650D, but haven't made any decisions yet..
So I thought to ask your opinions and experiments, my lovely readers, about these two models mentioned but of course about other Canon system cameras too! Pros, cons, best places to buy.. Anything that would help me to make my decision. Share your views!

17:12  
Blogger Ira said...

1100D on itelläniki ja sil kyl tulee toimee, varsinki ku on siihen lisää osia jne:) ja eihän se maksa kun jonku 350e parhaimmillaan? :-D ellei jopa 300e? hintaero on kuitenkin niin huomattava ja 650D hinta laskee kuitenki aika nopeasti:-D

17:15  
Blogger Minna said...

650D ihan ehdottomasti, mullakin ostoslistalla tällä hetkellä ! :)

17:20  
Anonymous sofia said...

joo muistelin et sulla vois olla toi:) nimenomaan ahh toi 1.4 minkä sanoit! kattelin noita kuvia googlesta mitä sillä vois saada, kumpa ton vois saada :D

17:21  
Blogger sophie said...

makaroonia ? asutko omillasi ? :)

17:24  
Blogger Annika said...

Joo, asun mun poikaystävän kanssa yhdessä :-)

17:28  
Blogger Sara said...

mulla oli samantapainen kysely/pyysin apua lukijoilta ihan vähän aikaa sitten! :D ja tulin siihen tulokseen, että mulle ainakin riittää 1100d kun ainoa ero, jota tulisin siinä 650d:ssä oikeasti käyttämään on se kääntyvä näyttö. musta se ei ehkä kuitenkaan sen parin sadan euron arvonen oo, kun sillä parilla sadallahan saa vaikka sit jo uuden objektiivin tohon 1100d:hen ;)

17:35  
Anonymous Anonymous said...

Tietty toi 650D on parempi, senhän näkee jo hinnastaki, mut koska sä oot jo valmiiks suhteellisen osaava kuvaaja ja sulla on kaikenlaisii lisävarusteita, niin luulen et saisit ihan yhtä hyvii tuloksia tolla 1100D kuin 650D, mutta se vaatii ehkä hieman enemmän vaivaa esim. kuvien rajumpaa muokkausta tai RAWilla kuvaamista ja sit niitten muuntamista JPG-muotoon, että kuvanlaadun saa yhtä laadukkaaks kun 650D yms. pikkufixailuu, mut siis oon sitä mieltä, siis just ton hinnan takii, et 1100D just noista syistä ja sit vielä se, että tulee jatkusta vaan uudempaa ja uudempaa mallii, siis 500D,550D,600D jne, ja ne ''vanhenee'' tosi nopee, toisin kuin nyt toi 1100D on sellanen aika vakio, perus, konstailematon järkkäri, josta ei oo hirveesti tullu uusii malleja (joku vuosi? sithän toi 1100D syrjäytti 1000D joka oli ollu sitä ennen sit markkinoilla jo tosi kauan...) ELI 1100D olis mun valinta :-) kauhee romaanikommentti haha!:-D

17:38  
Anonymous Anonymous said...

Noista kameroista en osaa sanoa, mut tää blogi on tälläsenaan jo ihana :D tykkään noist sun kollaaseist !

17:42  
Blogger Pihla said...

Onks nää kaikki sun kuvat muka otettu puhelimella???!!! :o
http://pihlasofia.blogspot.com

18:03  
Blogger Essi said...

Suosittelen ehottomasti tota 1100D:tä, koska vaikka se on aloittelijoille, ni saahan sillä tosi hienoja kuvia, jos osaa säätää valotukset ym. Ite ostin ton kameran netanttilasta osamaksulla (11kk/34,30€) nii eipä tunnu rahapussissa niin kamalalta se summa :)

www.esmeslife.blogspot.com

18:04  
Blogger Annika said...

Ei ole, niistä kyllä näkee tosi selvän eron mitkä on just tolla 1100D:llä ja mitkä puhelimella otettuja :-D

18:13  
Anonymous Anonymous said...

itselläni on 600D ja toki se on aivan mahtava, mutta jos nyt saisi uudelleen miettiä niin ehkäpä halvempikin malli olisi kelvannut. en käytä kääntyvää näyttöä yhtään mihinkään, paitsi kuljettaessa kameraa on kiva laittaa näyttö "suojaan". ja se 18 pikselin laatu syö iiiihan hirvittävän paljo tilaa koneelta! oikeesti, ei sitä tule ajatelleeks kameraa ostaessa, mutta nyt oon vähän pulassa ku tila koneelta on lopussa.. siis kai niitä ulkosia muistijuttuja voi ostaa mutta nii:) ehkä mä sinuna kallistusin siihen tonnisatasen puoleen!

18:21  
Anonymous Anonymous said...

mulla on ollu canonin 450d jo muutaman vuoden ja oon todennu sen oikeen hyväksi perus kameraksi :) suosittelen! hintaa en kyllä muista yhtään :D

18:22  
Blogger Anni said...

En tiä sanoko joku jo ku en jaksanu lukea kaikkia kommentteja, mutta vertaa.fi taijoku tän tapanen se oli niin sinne voi laittaa tuotteen ja se näyttää missä se on halvin (:(:

18:33  
Anonymous Anonymous said...

Sä haluut vaa täl postauksella sponssausta canonilta tohon kameraan:DDD

18:47  
Blogger Linda said...

mul on toi canonin 1000d ja ihan tyytyväinen oon ollu tohon. Sitte jos myöhemmin kaipaa tohon jotain lisää ni voihan sitä ostaa uuden erilaisen objektin siihen lisäks, koska toi runko on kuitenkin ihan hyvä :-)

18:50  
Anonymous Anonymous said...

rahan kannalta toi canon 1100D, uskoisin että sillä saa kuitenkin paljon parempia kuvia kuin puhelimella :)

19:00  
Blogger Annika said...

Ainiin, unohdin et tänne ei voikkaan enää kirjottaa mitään ilman et se ois yhteistyökumppaneiden/rahan/ilmaistuotteiden kalastelua.

Ja ps; tuu sit huutelemaan uudelleen kun huomaat, että tollaset maailmanlaajuset suuryritykset alkaa sponssaamaan tällasia tavallisten tallaajien pikkublogeja, niin otan niihin sillä sekunnilla yhteyttä. Ymmärrän jos jollekkin Kenzalle sun muille tipahtelee harvase päivä postiluukusta uusia järkkäreitä, mut siihen vaaditaan kyllä vähän isompi ja vakavampi blogi, ku tää :-D


19:03  
Blogger Annika said...

Niin, tässä ei nyt kuitenkaan pohdittu sitä että millä saa parempia kuvia kuin puhelimella :-)

19:04  
Anonymous Anonymous said...

Miksi aina ja ikuinen järkkäri, aivan kuin muut kamerat ovat unohtuneet? Järkkärit ovat ylihinnoiteltuja ja eivät vastaa tarkoitustaan kovinkaan usein harrastevalokuvaajalle. Oletko koskaan kuullut kompaktikameroista?

Kompaktikamera on ulkonäöllisesti lähes identtinen useimpien järkkäreiden kanssa, siinä ei kuitenkaan ole vaihdettavia osia (objektiivi) kuten järjestelmäkamerassa. Siinä on integroitu zoom-objektiivi joka voi olla esim. 18-800mm asti! (vert. kittiobjektiivi järjestelmäkameroissa 18-55mm), kompaktikamerassa on kaikki siis jo valmiina. Useimpiin kompaktikameroihin saa kuitenkin kiinnitettyä lisäsalaman sekä aina myös jalustan. Ominaisuuksiltaan ovat aivan samaa luokkaa kuten järkkäritkin! http://tinyurl.com/8rpp7m3

19:18  
Anonymous Anonymous said...

Jos haluut satsata niin 600D tai 650D, jos haluut taas päästä "halvalla" niin sitten 1100D. Mun mielestä sanonta "köyhän ei kannata ostaa halpaa" pätee tässä asiassa hyvin! Ei sillä, että oisit köyhä ja että toi 1100D nyt niin kauheen halpa oiskaan.. :D Ei pahalla kyseisen kameran omistajille/käyttäjille, mutta monet pokkaritkin on laadukkaampia kuin se.
Eron huomaa myös, jos otat toiseen käteen vaikka 600D:n ja toiseen 1100D:n, ero on huomattava vaikka vain pitäisit niitä kädessä.
En lähtis edes vertaamaan näitä kameroita keskenään, kyseiset painii nimittäin niin eri sarjoissa.

19:25  
Anonymous Anonymous said...

Mää sanoisin että sulle olisi parempi toi canon eos 1100D, kun eikö sun siskolla oo toi ja oot sitä käyttäny niin osaisit sitä käyttää (jos oon oikeen ymmärtänyt). Tietenki toi canon eos 650D olis parempi mutta jos sun kriteereinä on vaan paremmat kuvat niin sanoisin että 1100D, sillä saa ihan hyviä kuvia ja niitä löytyy mm. giganteista alle 400€. Jos innostut kunnolla kuvailemaan niin voit panostaa sitten kunnon objektiiveihin ;)

19:25  
Blogger Annika said...

Siksi koska kuten jo sanoin, mulla on jo valmiiksi monien satojen eurojen arvosta objektiiveja ja lisäsalamia järkkäriin, enkä nää syytä heittää niitä vaan hukkaan. Harvemmin mä edes järkkäriä käyttäessä kuvaan sillä perus kittiputkella, vaan tykkään nimenomaan just siitä kun niistä kuvista saa niin erilaisia riippuen mitä objektiivia ja muita juttuja käyttää.

19:27  
Blogger Jenni said...

Tossa kun luin noita kommentteja ja huomasin että omistat lisävarustuksia monen sadan edestä, niin ehdottomasti suosittelen tota 650D tai sitten 600D, jonka itse ja olen tyytyväinen siihen. Se on mun eka järkkäri ja oon pärjänny sillä hyvin ja oppinut kuvaan sillä. Joten, eikun vaan rahaa säästään ja ostamaan! Jos ostat sen sitten gigantilta, niin kannattaa ostaa netistä ja noutaa sitten jostain liikkeestä mieluummin, kun ostaa liikkeestä, tulee kuulemma halvemmaks! (:

jenni-whoownsmyheart.blogspot.fi

19:28  
Anonymous Anonymous said...

Mulla on toi Canonin 1100D, oon tykänny kovasti eikä hintakaan ollut paha. Suosittelen!

19:28  
Anonymous Anonymous said...

mulla on canonin 550d ja suosittelen sitä erittäin lämpimästi!! :) se maksaa suunnilleen 500 euroa tällä hetkellä, jos sitä on edes vielä myynnissä, kun kamera on ollut myynnissä noin 2-3 vuotta jo (mutta itse ostin sen vuosi sitten ja maksoin siitä n. 600 euroa). Se on helppo käyttöinen ja tietty jos haluaa hienoja kuvia ja haastetta löytyy myös siihen upeat asetukset kamerasta :))

19:30  
Anonymous Anonymous said...

ite ostin joku kaks kuukautta sitten canonin eos 600 D järkkärin ja sen oon todennu huippuhyväks! en oo ihan varma mutta musta tuntuu että joistain kaupoista niitä vois vielä löytyä. ainakin sen sais huomattavasti halvemmalla kun sen uudemman 650 D:een. valitsin 600 D tuon uudemman sijaan siksi että se kosketusnäyttö ei oikeen iskenyt mutta muute niissä ei kait oo oikeen mitään eroa. kamerani ostin mustasta pörssistä sillä siellä oli halvimmat hinnat! tsemppiä kameran ostoon!:)
-laura

19:49  
Blogger Miia said...

Mulla oli toi sama tilanne viime kesänä! En osannut päättää kumman ottaisin ja kävin Gigantissa testaamassa niitä. 1100D on mun mielestä kätevämpi ja helpompi käyttää, ja esim. 650D:ssä on se kääöntyvä näyttö niin se oli tosi epäkäytännöllinen jos halusi ottaa nopeasti kuvia! Päädyin siis 1100D ja oon ollu tosi tyytyväinen tähän asti! :)

19:55  
Anonymous Anonymous said...

Tietty 650D on parempi ja se näkyy hinnassakin, mutta kun sulla entuudestaan on noita lisävarusteita niin 1100D on oikeesti fiksu hankinta. (myös teidän ruokavaliota ajatellen;D )

Meillä on täällä kotona molemmat 650D ja 1100D enkä ainakaan itse huomaa kuvien laaduissa eroa. Samaa jälkeä sillä 1100D:llä saa hyvillä objektiiveilla ja oikeilla asetuksilla!

Eli 1100D on loistava kamera jos sitä osaa vaan käyttää ja sä varmasti osaatkin kun sulla on ennenkin ollut järkkäri.

20:00  
Blogger Unknown said...

ite ostin pari kuukautta sitte 550D, makso 599e mut siin tuli mukana se pitkä objekti! tota kameraa ennen mul oli canonin 1000D, mut tää 550D on iha huippu!

20:00  
Anonymous Anonymous said...

hmm täällä olisi viime jouluna ostettu canon 1000d jos vaikka kiinnostaa? :P Paljon olisit valmis maksamaan?

20:12  
Anonymous Anonymous said...

mulla itelläni on 550d ja suosittelen! Siinä on kivasti niitä lisäasetuksia ja niitäkin voi säätää jonkun verran. Huonoja puolia ei ole tullut vastaan muuta kun se että kun ottaa kuvan ääni on aika kova, jos se nyt haittaa ketään :D. Mutta itse kun hevosia kuvailee niin olisi hiljaisempi versio ihan kiva...

20:38  
Anonymous Anonymous said...

mut eiks 1100d ois kevyempi eli helpompi kantaa mukana..?

20:51  
Blogger Annika said...

Uskaltaisin veikata, ettei se 80 grammaa oo tässä tilanteessa kovin vaikuttava tekijä :-D

21:01  
Blogger Anniku said...

Itellä oli sama ongelma mut monet sano, että jos jossain vaiheessa haluu alkaa enemmän kuvaamaan niin toi 1100d runko tulee esteeksi. Saa nähä missä pisteessä, mut ite päädyin 600d koska tykkään kuvata ja en haluu sitte jossai vaihees huomaa et pitää ostaa uus kamera siks ettei runko riitä :) Mut se riippuu siitä varmaan eniten et kuin pitkälle haluut viedä kuvaamisen :)

21:07  
Anonymous Anonymous said...

Tosi ammattikuvaajan kamera toi 650D :DDD

Mut mä luulen, et sun käyttöön riittäis ihan toi 1100Dkin.

21:26  
Blogger maria said...

Mä sanoisin että osta se 650d! Ite ostin nikonin "paremman" kameran ja vaikka kaikki rahat menikin siihen, en oo sekunttiakaan katunu :) Kyllä sä sen makaroonikuurin kestät hahah

21:51  
Anonymous Anonymous said...

Suosittelin menemään kamerakauppaan ja kokeile siellä noiden kahden eroa! Kumpi tuntuu paremmalta kädessä ym. Itellä oli aikoinaan ongelma kun mulla oli Canon 400d, ja menin sitten uutta ostamaan ja tunkivat käteen 550d ja 60d ja kyllä se ero on noissa kuitenkin aika suuri... päädyin sitte nikonin d90! :) Mulla oli ainakin noissa "huonommissa" ongelmana että tuntuu kädessä ihan lelulta + ettei ole niin paljoa mahdollisuuksia...

21:55  
Anonymous Anonymous said...

Tee kompromissi, osta 1100d ja säästä 50mm/1.4!

Tai mitäpä jos sovit vanhempies kanssa, että ne sponssaisi osan 650D:stä ja loput jäis sun maksettavaks? :) Jos joululahjaksi maksaisi osan

21:56  
Anonymous Anonymous said...

Samaa mieltä - saat niistä lisävarusteista enemmän irti, kun sulla on laadukkaamppi runko!

22:02  
Blogger Emma said...

Canon 600D on kyllä paras kamera, itse satun omistamaan sen :) Superkuvasta saa hyvällä hinnalla!:)

22:22  
Blogger Nora said...

Tää on kyllä totta. Ja 1100D on sen verran lelu, et siihen ei ihan laadukkaimpia objektiiveja kannata rupee hankkimaan. Tosin aina voi päivittää, objektiivit kuitenkin käy kaikkiin (jos siis päivittää samaan merkkiin) :)

22:35  
Blogger Camilla said...

mä en malta oottaa,että hommaat itelles taas kameran :)

22:51  
Anonymous Kata said...

Mulla itelläni on 550D ja oon ollu tosi tyytyväinen! En oo vielä löytäny mitään vikoja vaikka ostin tän n. kaks vuotta sitten. Nykyään niitä saa varmaankin melko hyvään hintaankin. :) netistä kannattaa kattoo kaikkia hintavertailuja, jos en ihan väärin muista niin ostin ite cyberphotosta. Sieltä oon hankkinu myös objektiiveja ja lisäsalaman!

22:52  
Blogger juliaaa said...

1100d on tosi hyvä kamera :) suosittelen sitä! terkuin 1100d omistava

02:43  
Anonymous Anonymous said...

No toi 650 kuulostaa tollaselta megahienolta. Tottakai se myös on parempi noista kahdesta ja varmaan ihan kelpo peli vielä vuosien päästä. Kyllä mä ottaisin varmaan ite kuitenkin tuon 1100D:n, juuri tuon hinnan takia. Ei tarttis niin paljon tinkiä muusta ja jos kerran oot todennu sen ihan kelpo kaneraksi, niin miksei? :D ja joku tuossa aikaisemmin sanoi että jos haluu alkaa enemmän kuvaamaan niin toi runko tulis esteeksi. Uskallan olla eri mieltä. Ei se laite sitä hyvää kuvaa tee, vaan sisältö. :) tietty jos ammattikuvaajaksi mielii niin sitten, mutta tuskimpa tuo 650kään olis siihen kovin kummonen.

06:51  
Blogger Annika said...

Kyllä se laite juuri tossa tilanteessa tulee esteeksi :-D Tietysti samasta jutusta saa otettua kuvan vaikka digikameralla ja 5 D Markilla, mut ei niistä silti samanlaisia tuu; jo ihan perus kuvista tulee tolla jälkimmäisellä vempeleellä monta kertaa parempia, eli uskaltaisin sanoa, että kyllä sillä laitteellakin on suuri merkitys teknisesti hyvää kuvaa otettaessa.

09:32  
Anonymous Anonymous said...

Mulla on itellä canon 400d, viiden vuoden takaa ja nyt vasta harkitsen 60d:n ostamista. oon ite myös ihan harrastelijakuvaaja, mutta suosittelisin panostamaan tohon 650d:hen tai sitte 600d:hen.. maksaa ittensä takas! Ja varsinkin jos sulla on jo objektiivi ja lisäsalama.ainakin ite oon ollu enemmän ku tyytyväinen siihen! Mutta loppujen lopuks sehän on ihan kuvaajasta kinni eikä kamerasta. uskon että saat ihania kuvia sillä 1100d:lläkin :) ps sun blogi on super ja etenki kuvat!! :)

09:38  
Anonymous Anonymous said...

toi 1100d on tosi hyvä! ainaki mä tykkään ja tulee hyviä kuvia!=) onks sul canonin objektiiveja?

12:23  
Blogger Annika said...

Kyllä on, siks mä kyselinkin vinkkejä nimenomaan Canonin järkkäreistä :-)

12:24  
Anonymous Anonymous said...

ootkosänyt enemmän 1100d vai 650d puolella`? :)

12:36  
Blogger Unknown said...

mulla on canonin 550d, ja ite oon tykänny siitä tosi paljon!

12:41  
Blogger Ansku said...

Mulla on ollu toi canonin 1100D nyt jonkun reilun vuoden ja oon kyllä tykänny! Ei oo ollu mitään ongelmia, ja kuvanlaatu on hyvä jne :) Tällaseen peruskuvailuun sopii mainiosti, enkä koe tarvitsevani mitään superkallista kameraa mun käyttöön. Toi on sellanen perushyvä järkkäri, ei ehkä mitään ihmeellistä mut ei moitittavaakaan. Suosittelen, ja hintakin on nyt aika alhainen: gigantissa ja expertissä enää 333e! :)

13:05  
Anonymous Anonymous said...

Eiks ne objektiivit oo teijän perheen yhteisiä? Ja jos ei, ni mikset anna niitä toistaseks saralle kunnes sä saat sen kameran?

13:15  
Blogger Annika said...

Mulla on omana viiskytmillinen ja lisäsalama :-) ja joo, sillähän ne onkin tällä hetkellä?

13:22  
Anonymous Anonymous said...

antaisit joskus vilun värjätä sun hiukset :) vai onks se värjänny?

14:17  
Anonymous Anonymous said...

please tell me size your converse :D

14:19  
Blogger Annika said...

Siis miksi? Miksi mä haluaisin mahdollisesti pilata hiukseni vaan siks et antaisin sen värjätä, kun osaan itsekkin ihan hyvin? :-D

14:27  
Blogger Annika said...

36,5

14:27  
Blogger Annika said...

En vielä kummankaan! Vaikeeta..

14:28  
Blogger Anni said...

Kannattaa ostaa 1100d, ja säästää rahat parempaan obejktiiviin, vaikkapa canon 1.4 50mm :)

14:52  
Blogger Vilkku said...

1100D on mun käteen vähän muovinen, mutta kelpo pelihän sekin on. Itseltäni löytyy 550D, josta tykkään, mutta tosiaan on siitäkin tullut näitä uudenpia jo esim 650D:)

http://siivujaonnesta.blogspot.com

15:18  
Blogger Janika said...

Kameran ostaminen käytettynä varmaan myös lyhentäis makaronikuurin pituutta? :) Ite ostin tänhetkisen 50D:n käytettynä (tai lähes käyttämättömänä, kun sillä oli otettu kuvia vaan 7000) ja hintaa oli naurettavat 400e.

sadtoes.blogspot.com

16:55  
Anonymous Anonymous said...

satsaa kerralla ja osta 650d, on herkku.

18:58  
Anonymous Anonymous said...

Tää ei liity asiaan mut mun on pakko ,että sää oot kaunein ihminen minkä mää oon koskaan nähny!! Ja nuo sun kuvat on aivan ihania!!<<<333

19:27  
Anonymous Anni said...

Vaik et tästä kysynytkään niin mulla on itelläni 550D, mun iskä valkkas sen mulle ja on itse valokuvaaja että varmaankin ties että mikä kannatti ostaa. Ja mä oon ainakin tykänny! Musta kun kerran ostat järkkärin ja osaat entuudestaan kuvata niin 650D vois olla parempi vaihtoehto noista kahdesta.. :)

19:37  
Anonymous Anonymous said...

Ittellä ei oo kokemusta kummastakaan, mutta esim. 600D irtois luultavimminkin vähän halvemmalla ja se on kyllä hyvä ja tehokas!:) Eikä ollenkaan niin "muovinen" kuin tuo 1100D
Objektiiveistä taas itse voin vaan hehkuttaa Sigman optiikkaa! Itsellä on 50mm 1.4 ja kaverilta löytyy samanmoinen 35mm, molemmat jättää tarkkaa ja hienoa laatua. Itellä oli aiemmin Canonin 50mm 1.8 ja se kesti n. vuoden ennen kuin objektiivin tarkennus alkoi olla niin mössöä, että kuvat oli kauttaaltaa sellasta "ei mihinkään tarkentunutta" eli laadultaakin kyllä vastaa täysin sitä 100e paskaa...

19:51  
Blogger Annika said...

Kai toi sitten riippuu ihan käyttäjästä, sillä mulla on ollu toi Canonin viiskytmillinen jo monta vuotta ja toimii edelleen moitteettomasti :-)

19:57  
Blogger Rose said...


Itselläni on ukkini vanha Canon Eos 350D, mikä on satasarjalainen niin kui 650D myös. Olen pitänyt Canonista hyvin paljon, vaikka tuo oma kamerani onkin jo seitsemän vuotta vanha ja no tekniikka on uusiutunut paljon seitsemän vuoden aikana..
Tonni sarjaiset ovat niitä ihan aloittelijoille suunniteltuja, joten ne ovat hieman muovisempia ja keveympiä jne. En lyttää tätä kameraa, varmasti on hyvä - parilla kaverillinakin on kys. kamera ja ovat hyvin tyytyväisiä olleet siihen (kummankin ensimmäinen järkkäri). Hintahan ei ole kovinkaan korkea tällä kameralla esim. pelkkää runkoa saa jo 330 eurolla http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/502138
En tiedä, mitä objektiivejä sinulla on, mutta suosittelen ettet ota tuota kittiä (yleisemmin 18-55mm), mikä tulee kameran mukana. Ei se nyt surkea ole, mutta ei sillä pitkälle potki ja pimeässä kuvaaminen on aika raivostuttavaa sekä sahaavaa. Itseltäni löytyy tuo 18-55mm, mutta en ole sitä enää pitkään aikaan käyttänyt, sillä rakastuin 50mm f 2.5 macrooni. Kuitenkin objektiivit maksavat aika paljon ja jopa enemmänkin kuin tuo kyseinen 1100D.
Kittilinssillä + 1100D:n runko maksaa noin 360 ->. Kittipakettia saa kuvanvaikaimella varustettuna (IS) taikka ilman sitä. Vakaimella paketti on noin 20 euroa kalliimpi (http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/502139). Ilman vakainta paketti on tietenkin halvempi (http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/538580).
Ehdottamasi Canon Eos 650D on ns. ammatimaisempi, muttei vielä mikään ammatikamera (yksisarjalaiset eli 1D, 7D sekä 6D sekä kymppisarjalaiset 50D, 60D.. ovat niitä enemmän ammattikameroita – varsinkin yksisarjalaiset). 650D:ssä on jo paljon enemmän toimintoja kuin tonnisadassa. Ukkini, joka on valokuvannut noin 60 vuotta sanoi minulle, että jos joskus ostan uuden kameran ei kannata missään nimessä ottaa tonnisarjalaista taikka satasarjalaista, koska ne ovat niin samanlaisia kuin oma kamerani eikä muutoksia ole niin paljoa kuin verrattuna kymppi- ja yksisarjalaisten tuomiin uudistuksiin.
Hinnat pelkällä rungolla ovat noin 570 euroa, eli jo hypätään kaksinkertaisiin lukemiin. (http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/847512).
Tietenkin päätöshän on sinun, mutta itse ottaisin tuon 650D:n, vaikka hinta onkin karvaampi ja kalliimpi, mutta ei heti parin vuoden päästä tarvitse uusia kameraa, koska ja jos se ei ole enää riittävä. ;)

Mistä sitten ostaa kamera? No nykyäänhän saa järkkäreitä vaikka Prismasta. Kannattaa käydä hiplailemassa ja kokeilemassa esim. Rajala Pro Shopissa (tosin Lahdessa sitä ei näytä olevan) tai jossain muussa alan liikkeessä. Tietenkin Gigantit, Expertit yms. löytyy varmasti asiantuntevaa palvelua ja voiha sielläkin testailla niitä kameroita (ainakin muistaakseni..). Netistä saa myös tilattua kameroita, mutta ainahan se on kiva kokeilla miten mikäkin kamera sopii omaan käteensä ihan paikan päällä liikkeessä.

P.S Anteeksi näin pitkästä viestistä, tykkään paljon kuvailla ja kertoilla siitä sekä kameroista niin en voinut hillitä itseäni.. Tämähän on vain minun mielipiteeni, mikä nyt tälläisellä 15- vuotiaalla on.

20:13  
Anonymous Anonymous said...

Mun mielestä nikonin järkkärit on paljon parempia ku ykskään canoni suosittelen tutustuu nikoneihin :)

21:21  
Anonymous Anonymous said...

oot huudellu nyt niin paljon tosta kamerasta että kyllä sä kohta sen yhteistyön kautta saat mitä varmaankin ajatki takaa näillä "haluun kameran" jutuilla :)

21:29  
Anonymous Anonymous said...

paljolla myisit?

21:48  
Blogger Annika said...

En tiedä, et etkö sä oo lukenut blogeja ollenkaan vai mikä mättää jos et oo huomannut, että ei tällasille pikkubloggaajille noin vaan satele mitään monien satojen eurojen kameroita sun muita juttuja sormia napsauttamalla :-D niinkuin oon jo vähän ylempänäkin sanonut niin sitä varten vaaditaan hieman suuremmat kuviot ja tunnetumpi blogi.

Harmi, että blogeihin ei voi kirjottaa nykyään enää mitään ilman että sitä luultais jonkunlaiseks "yhteistyökumppanit kuulkaa tämä" avunhuudoksi. Enskerralla täytyykin sitten varmaan postata tänne, kuinka haluisin ihan aikuisten oikeesti vaikka Audi TT:n tai Cadillac Escaladen, niin seuraavana aamuna mua toivottavasti oottaakin sellanen tossa pihalla vaaleenpunasen silkkinauhan kanssa..

21:57  
Blogger Annika said...

Mä oon jo vuosia sitten valinnu Canonin, eikä tässä vaiheessa enää huvita alkaa totuttelemaan ihan uuteen merkkiin ja opettelemaan kaikkea alusta.

21:59  
Anonymous Anonymous said...

mitkä objektiivit sulla on :-) ?

00:52  
Anonymous Anonymous said...

oon kyllä niin huono tällatteissa kamera jutuissa mutta mun kaverilla on toi 1100D ja ainakin sillä on tullu hyviä kuvia ainakin meijän vanhojen tansseista ja kaikista bailuista! toinen mun kaveri sano taas että kannattaa ostaa toi 1100D jos ei varsinaisesti harrasta valokuvausta (eli ei ota jotain luonto ja maisema kuvia yms taidekuvia)vaan haluaa vaan parempi kameralla. siinä myös säästää rlaatusia kuvia kun normi ahaa koska ei oo ehkä järkevää tuhlata rahaa ''liian hienon kameraa'' . Kannattaa myös kaupassa pyytää apuja ja neuvoja:)

01:23  
Anonymous Anonymous said...

mutta jos susta ammatti kuvaaja tulee niin kai sä sit ostat paremman ku 650D :D toi on tosi hyvä toi 1100D esim one step to our lives blogissa toisella on se kamera, en oo varma kummalla, ja tosi hyvän laatusia kuvia! :) haluisin itekki :(

02:27  
Anonymous bekka said...

osta ihmeessä 1100d! Sopii paremmin budjettiin ja on runkona jo ihan tarpeeksi hyvä. Eihän se kamerasta oo kiinni (paitsi mentäessä jo sinne ammattilaisuuden puolelle), vaan kuvaajasta ja hyvästä silmästä. Osta sit siihen runkoon joku parempi objektiivi, esim Canon 50mm 1.8 II jonka saa alle satasella :)

10:22  
Blogger Annika said...

Mulla onkin jo toi 50mm f1.8!

10:30  
Anonymous Anonymous said...

Munkin on nyt pakko kommentoida, että ehdottomasti 650d.. Tossa ylempänä oli tosi hyvä teksti noista, että tuhatsarjaset on aloittelijoille, ja mun mielestä sä oot kumminkin sen tasonen kuvaaja ja kuvaat sen verran paljon, että 650d on PALJON parempi, toki se on kalliimpi, mutta ite oon aina aatellu että kerralla ostaa sitten vähä paremman. Se kääntyvä näyttökin on oikeesti hyödyllinen, mulla on 60d ja mul on ainaki tullu sille näytölle käyttöö :) eikös se muutenkin ollu isompi se näyttö? Se on sen rahan arvonen!

12:59  
Anonymous Anonymous said...

Aiotko kuvata sillä kameralla muuta kuin arkipäivän juttuja ja asuja? Jos et, niin tonnisatanen varmaan riittää. Jos et, niin harkitsisin kyllä jotain tasokkaampaa :)

14:29  
Anonymous Anonymous said...

Mulla on itselläni ollut toi 1100D ja voin sanoa että se ei oikeesti oo yhtään hyvä.. Yks myyjä mustassa pörssissä kertoi just sitä että toi 1100D on kaikkine ominaisuuksineen paljon huonompi ja siinä on käytetty jotain vanhaa tyyliä tehdä ne kaikki sisäiset jutut, eli ehdottomasti toi toinen. En tarkoita tällä kommentilla sitä että kaikki pitäis aina ollakkaan uutta ja hienointa, mutta jos ostaa kerralla hyvän kameran, säästät varmasti rahaa.. 1100D on ns. "so last season" :) ihan vaan ajattelin sanoa kun oon ammattimieheltä itseltään kuullut, että ei ihan omasta päästä oo vedetty!

14:57  
Blogger Janni said...

Noita vaihtoehtoja en itse osaa vertailla keskenään, koska olen vain käyttänyt noista toista. Eli siis itselläni on toi 1100D, joka on myös mun eka järkkäri ja oon ollu siihen todella tyytyväinen! Tarpeeks helppo käyttöinen ja muutenkin ainakin mulle itselle myös tarpeeksi hyvä(: Eli siis suosittelen!

16:23  
Anonymous Anonymous said...

Moi! Mulla on nyt mun eka järkkäri menossa ja se on 1100d. Se on tooosi hyvä ja tykkään ihan hirveenä. ostin sen anttilasta alesta vain 299e! =)

19:05  
Blogger Milena said...

Osta käytettynä joku vähän vanhempi ja parempi! =) esim 450d tai 500d, ei maksa paljoo ja on hyvä ostos, uskoisin. (itselläni on 500d ja siihen olen ollut tyytyväinen)

20:47  
Anonymous Anonymous said...

Mut eikös 650D ja 600D suurimmat erot oo kosketusnäyttö, autom. Tarkentava videokuvaus ja HINTA? 600D saa tällä hetkellä 530 eur. Ite ostin eilen ja tyytyväinen oon :)

11:22  
Anonymous Anonymous said...

jos ostit eilen niin sullahan on sitten jo tosi paljon kokemusta kyseisestä kamerasta.. :D

14:08  
Anonymous Anonymous said...

Mulla on 1100D ja oon tykännyt ihan hirmuusti. Yleensä en oo osamaksujen kannalla, mutta tämän tilasin osamaksulla ja nyt oon maksanut pois. Ei mulla olis ollut kerralla sellasta summaa. Yli vuoden oon käyttänyt tätä kameraa ja voin kyllä suositella!

15:44  
Anonymous Anonymous said...

Tarkotin lähinnä, että en kaipaa mitään mitä 300eur. Lisähinnalla olisin 650D saanut ;) järkkäri on myös tosi helppokäyttöinen näin ekan järkkärin omistajaks :)

11:19  

Post a Comment

-17 years old
-Lahti, Finland
-Instagram: annikaollila
-Canon 650D + 50mm f1.8

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home